Cyklokrosař Nipl patří i přes následky boreliózy k nejlepším v Toi Toi Cupu

Pohárový seriál cyklokrosařů Toi Toi Cup pokračoval dalším závodem. Holé Vrchy na Mladoboleslavsku viděly v elitní kategorii triumf lounského Vojtěcha Nipla. Přitom do terénu naskočil o poznání později, než jeho největší soupeři.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jakub Nipl (vlevo) s Michaelem Borošem a Jakubem Skálou

Jakub Nipl (vlevo) s Michaelem Borošem a Jakubem Skálou | Foto: Pavel Petr | Zdroj: Český rozhlas

Vojtěchu Niplovi totiž letní silniční sezónu a úvod té cyklokrosové zkomplikovala borelióza. Zdravotní problémy jezdce, který poslední rok může startovat v kategorii do třiadvaceti let, provázely už loni.

„Borelióza se neprojevila v plné síle, hlavně díky tomu, že jsem měl protilátky. Ale hodně mě oslabovala, takže jsem trénoval, aniž bych se zlepšil. Pořád jsem byl unavený, což je u sportovce normální, tak se to nijak neřešilo,“ říká Nipl.

Přehrát

00:00 / 00:00

S vítězem závodu Vojtěchem Niplem mluvil Pavel Petr

Nic tak nenasvědčovalo tomu, že organismus mladého jezdce zasáhla nepříjemná nemoc. Zlom nastal až po silničním mistrovství republiky. „Měl jsem srdeční arytmiii, tak se na to přišlo.“ Od kola si musel odpočinout. Lékaři mu naordinovali klid na lůžku, bral antibiotika.

Do cyklokrosové sezóny vstoupil Vojtěch Nipl v Uničově. Něco ovšem přeci jen chybělo. „Po antibiotikách jsem mohl jezdit jen dlouhé tréninky. Tak jsem sice měl výkonnost, ale neměl jsem výbušnost.“

Přes určité problémy si ale dojel pro třetí místo. Výsledek z premiérového startu dával tušit, že by mohl být brzy v optimální formě. Dojel za Michaelem Borošem a Jakubem Skálou.

„Tohle bylo první měřítko. Teď už jsem v takové té závodní formě,“ raduje se poté, co vyhrál pátý závod letošního Toi Toi Cupu. Druhý skončil Jakub Skála a třetí Michael Boroš. Závod žen patřil Martině Mikuláškové.

Pavel Petr, Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme