Revoluční listopadové události připomene koncert ČRo Znovu 89

Hudební vystoupení řady umělců připomenou události listopadové sametové revoluce. Koncert bude živě od 18 hodin z Václavského náměstí vysílat Český rozhlas Radiožurnál. Vstup na akci, kde vystoupí Vladimír Merta, Lenka Dusilová nebo Aneta Langerová, je zcela zdarma.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stavba pódia pro koncert Znovu 89 na Václavském náměstí

Stavba pódia pro koncert Znovu 89 na Václavském náměstí | Foto: Miloslav Hamřík

Celým večerem bude provázet moderátorka Lucie Výborná a Michal Horáček. Podle něj je důležité připomínat události i mladší generaci.

„Postavím se tam s pocity blaženými, protože ty listopadové dny na Václavském náměstí a později i na Letenské pláni byly něco tak zvláštního, že se to do mě navždy zapsalo. Vírou v to, že teď se konečně po desetiletí může něco zásadně změnit,“ prohlásil Horáček.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na podrobnosti o přípravě koncertu se organizátorů ptala Zuzana Švejdová

Na diváky čeká kromě devíti živých vystoupení také několik překvapení, na kterých pracoval dramaturgický tým ve složení Petr Dvořák, Lenka Mahdalová a režisér Zdeněk Suchý.

Na rozdíl od ostatních koncertů, které se na náměstí konají, bude pódium stát obráceně. To znamená směrem k Národnímu muzeu.

Příprava akce zabrala několik měsíců. „Určitě se to připravuje nějaké dva měsíce, pracuje na tom přibližně stovka lidí. Stavíme podium, střechu a světla,“ popsala produkční Jana Heřmánková.

Přehrát

00:00 / 00:00

Informace o koncertu Znovu 89 přinesl do Ranního interview zástupce šéfredaktora Radiožurnálu Martin Ondráček

Konstrukci a techniku vážící několik tun muselo dovézt osm kamionů. Organizátoři očekávají poměrně velkou návštěvnost.

„Ze začátku to vypadalo, že to bude taková normální sešlost. Postupně, jak vidím ty lajky na internetu a jiné věci, tak z toho mám trošku lokační hrůzu,“ řekl Jiří Hopp.

Koncert bude probíhat dvě hodiny a ke zhlédnutí bude na online streamu na webových stránkách Radiožurnálu.

Kromě koncertu Českého rozhlasu se v hlavním městě pořádají i další akce, které se vrací k 17. listopadu roku 1989. Kvůli průvodům a dalším akcím musí řidiči počítat s omezením dopravy. Okolí Národní třídy a Václavské náměstí bude zcela uzavřené.

Zuzana Švejdová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme