Zemřel sierraleonský lékař nakažený ebolou a převezený do USA

Ve Spojených státech zemřel lékař ze Sierry Leone nakažený virem ebola. Chirurg se léčil ve speciálním protiinfekčním středisku v Nebrasce, kam ho o víkendu převezl speciál ze západní Afriky. Lékař je druhou osobou, která na americkém území viru podlehla.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Protiinfekční centrum v Nebrasce

Protiinfekční centrum v Nebrasce | Zdroj: Reuters

Nemocnice v Omaze potvrdila úmrtí 44letého chirurga, který trpěl pokročilými symptomy viru ebola včetně selhání ledvin a dýchacího ústrojí.

Podle Světové zdravotnické organizace (WHO) se virem eboly, který způsobuje krvácivou horečku, v západní Africe nakazilo přes 14 tisíc lidí, z tohoto počtu asi 5160 zemřelo. Více než 570 nakažených byli zdravotníci, z nichž 324 nemoci podlehlo.
Pramen: ČTK

Martin Salia byl občanem Sierry Leone, měl ale trvalý pobyt ve Spojených státech, kde žije jeho rodina, která požádala o převoz k léčení do speciálního centra v Nebrasce.

Virem eboly se Salia nakazil ve Freetownu, kde pracoval jako chirurg v metodistické nemocnici.

Lékař je druhým pacientem, který zemřel v péči amerických zdravotníků. Zbývajících osm nakažených Američanů se z nákazy vyléčilo.

Lenka Kabrhelová, mkp Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme