Sbírka ČRo Darujte hračku opět plní přání dětem z dětského domova

V budově Českého Rozhlasu dnes začíná 18. ročník sbírky Darujte hračku, kterou pořádá Český Rozhlas ve spolupráci se sdružením vozíčkářů TANGO Havlíčkův Brod. Databáze všech dětí a jejich přání je na internetových stránkách darujtehracku.cz, kde si můžou zájemci vybrat konkrétní dítě a přání mu splnit. Sběrné místo pro dárky je v budově Českého rozhlasu v pražské Vinohradské ulici.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dětské hračky z dílny manželů Foltánových

Dětské hračky z dílny manželů Foltánových | Foto: Milan Kopecký | Zdroj: Český rozhlas

Podle ředitele sbírky Pavla Klempíře letos přišel rekordní počet přání.

„Poprvé v historii jsme překonali metu 5 tisíc přání, tak já jen doufám, že teď všichni všeho nechají, pustí na chodníku tašky z ruky, zatočí do nejbližšího obchodu, vlezou na tablety, podívají se na aplikace, na internet. Pojďme udělat něco fajn pro někoho, kdo třeba nemá život nastavený tak úplně v pohodě jako my všichni ostatní,“ nabádá Klempíř.

Po skončení sbírky 14. prosince budou dárky převezeny do Havlíčkova Brodu, kde je naposledy roztřídí, a pak budou v pytlích rozvezeny do dětských domovů.

„Ze začátku to byl výběr hraček, kdy lidé nosili ty, které už třeba byly použité, poté už začali kupovat nové věci a teď už jsme třetím, čtvrtým rokem tak daleko, že máme databázi přání, kam si děti píšou přesně to, co chtějí splnit,“ popisuje Jakub Hritz z marketingového oddělení Českého rozhlasu.

Dodává, že původně děti chtěly hokejky, míče nebo kosmetiku, poslední dobou si přejí spíše mobily, tablety, počítače, stolní a počítačové hry.

David Černý, Simona Bartošová, Laura Havlová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme