Nový kruhový objezd v Zábřehu je hotov, centrum města se opět otevře

Na čtyři a půl měsíce se pro dopravu uzavřelo centrum Zábřehu. Tak dlouho trvala výstavba nového rondelu, který vznikl v místě křížení ulic Československé armády, Postřelmovské a náměstí Osvobození. Práce nyní skončily a na řadě je už jen závěrečná kolaudace.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nový kruhový objezd nahradil nebezpečnou křižovatku

Nový kruhový objezd nahradil nebezpečnou křižovatku | Foto: Jana Zemková | Zdroj: Český rozhlas

„Moc se mi to nelíbí. Teď jsme se bavili o tom parkovišti, že vlastně se bude zase vycouvávat na příjezdovou silnici ke kruhovému objezdu.“

I takové zaznívají názory obyvatel Zábřehu na nově budovaný kruhový objezd v centru města. Hlavně řidiči se už na něj ale těší a na otevření netrpělivě čekají i obchodníci, kteří mají v jeho blízkosti prodejny.

Přehrát

00:00 / 00:00

Redaktorka Zdena Jílková informuje o novém kruhovém objezdu v Zábřehu

„Nebude tolik prachu. Ale hlavně budou lidi. Kvůli stavbě sem lidi moc nechodili. Omezila letní i předvánoční prodej. Doufáme, že jakmile se to otevře, hned to zas půjde,“ věří třeba prodavačka Petra Habichová.

Nový kruhový objezd na křižovatce ulic ČSA, Postřelmovské a náměstí Osvobození výrazně uleví dopravě v centru města. Bezpečněji se bude silnice přecházet i chodcům.

„Ty dva ostrůvky, jeden jde směrem do města a jeden směrem na Postřelmov, budou sloužit jako útočiště pro chodce. Současně jsou i opatřeny novým veřejným osvětlením,“ říká lidovecký starosta František John.

Zda je kruhový objezd na provoz připravený, by měla zodpovědět dnešní kolaudace. „Zatím to vypadá, že by měl kruhový objezd splnit veškeré požadavky. V sobotu by už měl být otevřený pro veřejnost,“ tvrdí starosta.

Nový rondel za téměř 17 milionů korun vyřeší problémy se špatnou průjezdností velmi frekventované křižovatky u staré pošty a kulturního domu. V dopravních špičkách se tam tvořily dlouhé fronty.

Zdeňka Jílková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme