Festival francouzského filmu představí v pěti českých městech přes 50 snímků

V pěti českých městech dnes začíná Festival francouzského filmu, který představí přes 50 snímků. Podle organizátorů promítnou nejzajímavější filmy, které letos ve Francii natočili.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

17. festival francouzského filmu

17. festival francouzského filmu | Foto: Český rozhlas

Festival v Praze, Brně, Hradci Králové, Ostravě a Českých Budějovicích uvede jak snímky, které postupně přijdou do českých kin, tak i ty, které se v nich neobjeví. Pro organizátory často není snadné je získat.

„Ty filmy samozřejmě vyjednáváme po skončení festivalu v Cannes až do uzavření programu. Snažíme se uvést ty nejnovější filmy z Francie,“ řekla dramaturgyně festivalu Tereza Jiravová.

Přehrát

00:00 / 00:00

O Festivalu francouzského filmu mluvili s organizátorkami Zuzana Vlčková a Tomáš Pilát

Na festivalu bude mimo jiné uveden i nový film režisérské dvojice bratří Dardennů Dva dny, jedna noc.

„Film je vynikajícím zpracováním jednoho víkendu mladé hrdinky, která je vyhozena z práce a má přesně 48 hodin na to, aby přesvědčila své kolegy, aby se vzdali svých odměn, aby mohlo být zachováno její pracovní místo,“ popsala další dramaturgyně Anna Miteranová.

Ve filmu exceluje Marion Cotillard. Festival oslaví i kulaté narozeniny slavné herečky Juliette Binoche.

„Letos Juliette Binoche oslavila padesáté narozeniny. My při té příležitosti uvádíme výběr několik filmů, ve kterých zazářila. Například Husara na střeše.“

Tomáš Pilát, Zuzana Vlčková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme