Zpěvák irské skupiny U2 Bono Vox se vážně zranil na kole, je po operaci

Bono Vox, frontman irské kapely U2, má za sebou pětihodinovou operaci. V newyorské nemocnici se zotavuje poté, co se vážně zranil při jízdě na kole v Central Parku.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Frontman kapely U2 Bono Vox

Frontman kapely U2 Bono Vox | Zdroj: Reuters

Podle týdeníku Rolling Stone, který dnes zveřejnil podrobnosti, lékaři Bonovi operovali mnohočetná poranění v horní části těla.

Zlomenou má mimo jiné i oční klenbu, na tři části má zlomenou i levou lopatkovou kost.

Podle lékařů z Newyorské presbyteriánské nemocnice byla vůbec nejvážnější zlomenina pažní kosti, kterou měl roztříštěnou hned na šesti místech.

Při náročné operaci Bonovi museli přesunout poškozené nervy, které rukou prochází a kost mu zpevnili třemi kovovými pláty a osmnácti šrouby.

Při další operaci pak frontmanovi U2 později napravovali méně vážná poranění levé ruky, například zlomeninu malíčku.

Zpěvák se zranil, když se v neděli při projížďce po newyorském Central Parku pokoušel vyhnout jinému cyklistovi a manévr nezvládl.

Lékaři karambol popsali jako „vysokoenergetickou cyklo-nehodu“, tedy něco jako srážku na kole ve velké rychlosti. Do čeho přesně Bono nakonec narazil, lékaři ani kapela neupřesnili.

U2 v Tonight Show hostovat nebude

Zranění Bona Voxe narušuje program skupiny U2, která plánovala týdenní hostování v pořadu Tonight Show americké televize NBC. Už v pondělí kapela na svém webu oznámila, že se jejich vystoupení ruší, protože se Bono zranil na kole.

Pokud jde o další program, Bona teď podle lékařů čeká velmi intenzivní terapie, ale prý se očekává, že se plně zotaví. Kdy přesně to bude a jak to ovlivní turné U2 plánované na příští léto, se zatím neví. Kapela ale prý vše vidí optimisticky.

S Bonem málem havarovalo letadlo

Bono Vox měl během pouhých několika dní už podruhé štěstí v neštěstí. Když před týdnem přistával v Berlíně, jeho letadlu se při manévru náhle ulomily zadní dveře.

Pilot ale stroj zvládl a nikomu z pěti pasažérů ani dvou členů posádky se nic nestalo, prý ani nebyli v ohrožení. Nikoho nezranily ani ulomené dveře, které dopadly nedaleko berlínského letiště Schönefeld.

Simona Bartošová, Zdeněk Novák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme