Mobilní telefony a počítače britských vojáků prý ohrožují ruští špioni

Mimořádná bezpečnostní opatření doprovázejí vojenské cvičení britské armády v Polsku. Podle deníku Daily Telegraph hrozí nebezpečí, že by ruské tajné služby zkusily proniknout do osobních elektronických přístrojů britských vojáků.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Notebook

Notebook | Foto: Fotobanka stock.xchng

1300 příslušníků obrněné brigády muselo své laptopy i chytré mobilní telefony nechat doma. Tak zněl rozkaz velitelů, kteří vycházeli z doporučení britských zpravodajských služeb.

Podle nich reálně hrozilo, že se do elektronických přístrojů pokusí proniknout ruští agenti nebo Moskvou placení hackeři.

Podle Telegraphu je Rusko špičkovým hráčem na poli kyberšpionáže. Moskva je podezřelá z podpory kybernetických útoků na Estonsko, Gruzii a Ukrajinu.

Vojenské cvičení Black Eagle na jihozápadě Polska představuje největší britské vojenské manévry ve střední a východní Evropě od roku 2008.

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme