Putin chce zpřísnit boj proti mimoparlamentní opozici

Rusko posílí opatření proti extremismu. Na rozšířeném zasedání bezpečnostní rady státu to oznámil prezident Vladimir Putin. Podle jeho slov je nutné udělat vše pro to, aby se v Rusku neopakovaly takzvané barevné revoluce jako na Ukrajině nebo v Gruzii. Nová opatření proto mají mířit především proti mimoparlamentní opozici.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ruský prezident Vladimir Putin

Ruský prezident Vladimir Putin | Zdroj: Reuters

Extremismus podle Putina ohrožuje svobody a práva občanů, a někdy dokonce i jejich životy. Nejnebezpečnější je prý ten politický.

„Vidíme, k jak tragickým následkům vedla vlna takzvaných barevných revolucí, jaké otřesy zažily národy zemí, které prodělaly nezodpovědné experimenty někdy i hrubého vnějšího vměšování,“ upozornil Putin.

Ruský prezident dodal, že je to lekce a výstraha. Podle svých slov udělá všechno pro to, aby se něco podobného v Rusku nikdy nestalo.

Martin Dorazín Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme