Benátky plánují omezení pro zavazadla s kolečky, kvůli hluku

Italské Benátky chystají kvůli stížnostem místních obyvatel na hluk omezení pro kufry a jiná zavazadla s kolečky. Podle plánu by od května příštího roku mohli turisté tahat po ulici pouze tašky a kufry, které budou mít kolečka s pneumatikou. Ta nejsou tak hlučná jako současná běžná plastová a gumová.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Benátky plánují kvůli hluku omezení pro zavazadla s kolečky

Benátky plánují kvůli hluku omezení pro zavazadla s kolečky | Zdroj: Reuters

Nové nařízení by mohlo začít platit souběžně se zahájením světové výstavy Expo 2015 v Miláně. Díky blízkosti Milána a Benátek se očekává velký příliv turistů do Benátek.

Zákaz by se neměl týkat obyvatel města, bude se však vztahovat i na podnikatele, kteří používají vozíky k přepravě zboží. Za jeho porušení by měla hrozit pokuta v rozmezí 100 až 500 eur (2800 až 13 800 korun), uvedla italská agentura ANSA.

Návrh na zákaz přichází v reakci na stížnosti obyvatel města, kteří si stěžují, že v noci nemohou spát, protože turisté, kteří táhnout svá zavazadla po chodnících a mostech, způsobují obrovský hluk. Návrh ještě musí schválit městské zastupitelstvo.

Není to poprvé, kdy se město snaží bojovat s negativními dopady turistiky. V srpnu spustilo kampaň zaměřenou proti připevňování takzvaných zámků lásky na benátské starobylé a křehké mosty.

Úředníci také jednají o možnosti zavedení vstupního poplatku a omezení počtu domácích i zahraničních turistů, kteří by mohli Benátky navštívit.

bazilika svatého Marka | Foto: Jan Rosenauer

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme