Futsalová Slavia lanaří 'fotbalistu Slávistu' Davida Kalivodu

Futsalová Slavia láká do svých řad dalšího bývalého fotbalistu vršovického klubu. Po záložníkovi Ivo Ulichovi a útočníkovi Luďku Zelenkovi by se mohl v hale v sešívaném dresu objevit další technický středopolař a velký slávistický srdcař David Kalivoda.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Kalivoda

David Kalivoda

Slávistickou děkovačku zná David Kalivoda dobře ještě z fotbalové Slavie. A tentokrát si ji poprvé užil také na futsalu.

„Dá se říct, že na mě dýchla nostalgie.“ Na futsalovém derby pražských ‚S‘ byl ještě dvaatřicetiletý David Kalivoda jen coby patron utkání a divák, ale brzo už by se do sešívaného dresu mohl sám znovu obléknout.

Přehrát

00:00 / 00:00

Přechod z fotbalu na futsal není jednoduchý, říká o 'přestupu' do futsalové Slavie fotbalista David Kalivoda

„Věřím, že se v prosinci zapojí do přípravy a v lednu se ukáže v dresu na palubovce,“ usmívá se předseda futsalové Slavie Daniel Kolman.

David Kalivoda je velkým oblíbencem slávistických fanoušků. Zasloužil si to proměněnou penaltou na Ajaxu, kterou červenobílým pomohl do Ligy mistrů, gólem a následným vyloučením v derby a také tím, že když později za jiné týmy proti Slavii skóroval, tak to nikdy neslavil.

Ale vztah s příznivci sešívaných prý není hlavním důvodem, proč ho Daniel Kolman lanaří.

„Co se týká fanoušků, tak to určitě hraje nějakou roli, ale v tuto chvíli naprosto zanedbatelnou. Davida Kalivodu lákáme na hřiště a chceme, aby hrál za Slavii především díky jeho sportovním kvalitám,“ vysvětluje Kolman.

Jméno David Kalivoda už je dokonce zapsané na slávistické soupisce na oficiálním ligovém webu. Jeho nositel ale na futsalovou palubovku zrovna nepospíchá.

„Není jednoduché naskočit z velkého fotbalu a začít hned hrát sálovku. Bude lepší se do toho v přípravném období dostat. Když to bude dobrý a bude to mít smysl, tak rád dres Slavie ještě někdy obléknu.“

Fotbalové angažmá v třetiligových Zápech David Kalivoda jako překážku nevidí, brzdí ho jen úvahy o dopadu futsalu na vlastní zdraví. Zjednodušeně řečeno, snad mi to odpustí, svá kolena by si nerad na stará kolena zruinoval.

Jan Suchan, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme