Plavecké MS v Kataru bude vyrovnané, Simona Baumrtová obhajuje bronz

Přesně za týden vyrazí výprava českých plavců do katarského Dauhá, kde bude bojovat na 12. mistrovství světa v krátkém bazénu. Mezi 14 nominovanými nebude chybět ani naše nejlepší znakařka Simona Baumrtová, která bude obhajovat jedinou českou medaili z posledního šampionátu, který se konal před dvěma lety v Istanbulu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Plavkyně Simona Baumrtová se směrem do tribuny k otci raduje z bronzu na MS 2012

Plavkyně Simona Baumrtová se směrem do tribuny k otci raduje z bronzu na MS 2012 | Foto: Vlastimír Perna

„Pro mě to byla dost nečekaná medaile,“ vzpomíná Simona Baumrtová. „Čtrnáct dní před MS v Istanbulu jsme měli ME, kde jsem získala 3 bronzy. O to pro mě bylo větší překvapení, že jsem vyhrála 3. místo i na mistrovství světa. Bylo to super zážitek a byla bych ráda, kdyby se to ještě někdy opakovalo.“

„Špička se hodně vyrovnala. Dřív byly nejlepší dvě nebo tři holky, pak bylo pole otevřené. Dnes se pole hodně vyrovnalo a každé finále bude zajímavé i z diváckého pohledu. Těžko říct, jaké mám šance. Udělám maximum, když to vyjde, bude to jedině dobře,“ nechce prozradit své ambice Baumrtová.

Přehrát

00:00 / 00:00

Plány na plavecké MS v Kataru zjistil od Simony Baumrtové reportér ČRo Michal Jurman

V Dauhá bude chybět po návratu k plavání Michael Phelps, který dostal v říjnu kvůli za řízení pod vlivem alkoholu šestiměsíční distanc od amerického plaveckého svazu, velké ochuzení pro fanoušky to ale podle české plavkyně nebude.

„Nejsem si jistá, jestli by se vůbec zúčastnil, protože na posledních dvou MS v krátkém bazénu nestartoval, a možná by nestartoval ani letos. Myslím si, že bude nahrazený jinými hvězdami a padne i pár světových rekordů. Hrozně se těším,“ prozrazuje 23letá rodačka z Chomutova.

„Jsem zvědavá, co předvede Maďarka Katinka Hosszuová. Hvězdou bude Ryan Lochte i Chad le Clos z Jihoafrické republiky. Jsem zvědavá i na mé konkurentky znakařky,“ jmenuje česká naděje největší osobnosti šampionátu.

V Kataru česká českou výpravu odlišné počasí od toho, které panuje v ČR. Dauhá hlásí teploty přes 30 stupňů a žádné srážky. „Nechám se překvapit, ale jet do tepla není taková hrozba, co se týče nachlazení. To spíš z tepla do zimy, takže to bude horší při návratu,“ předpovídá Simona Baumrtová.

Michal Jurman, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme