Policie v americkém Celevelandu zastřelila chlapce s maketou pistole

V americkém Clevelandu policisté zastřelili dvanáctiletého chlapce, o kterém se domnívali, že má zbraň. Ve skutečnosti však šlo jen o repliku pistole. Muži zákona vypálili na hocha dvě střely poté, co údajně neuposlechl výzvu, aby dal ruce vzhůru.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pistole a náboj

Pistole a náboj | Foto: Jan Rosenauer

Incident se odehrál v sobotu odpoledne na hřišti v Clevelandu ve státě Ohio. Dvanáctiletý Tamir Rice šel tehdy do parku se svými kamarády, popsal právník rodiny Timothy Kucharski s tím, že nezná přesné detaily toho, co vedlo ke střelbě.

Jak uvedla americká televizní stanice CBS News, vše začalo, když na tísňovou linku 911 zavolal muž s tím, že na hřišti je osoba, která mává pistolí a míří s ní na lidi.

Volající tehdy prý dispečerům nicméně řekl, že zbraň možná bude falešná. Podle Jeffa Follmera z clevelandské policejní asociace se ale k mužům zákona tato informace, že by mohlo jít o pouhou repliku zbraně, již nedostala.

Chlapec se prý odmítal vzdát

Když policisté na místo přijeli, údajně chlapce vyzvali, aby se vzdal, což prý neučinil. "Mladý muž měl zbraň za opaskem. Vytáhl ji ven. Jeden z našich důstojníků vypálil dvě střely a mladého muže zasáhl," popsal policejní velitel Ed Tomba.

Chlapec měl prý jen airsoftovou napodobeninu zbraně, která připomínala poloautomatickou pistoli. Na následky střelných zranění zemřel v nemocnici.

Clevelandská policie se stala terčem kritiky již před dvěma lety, kdy automobilová honička v ulicích města skončila smrtí dvou lidí, přičemž policisté vypálili 137 střel.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme