Boleslavští hokejisté díky přesilovkám vyhráli, Broš ale má otřes mozku

Na sedmé místo tabulky se probojovali hokejisté Mladé Boleslavi. Ve 23. kole Tipsport extraligy Středočeši zdolali Olomouc 4:2. O výsledku z pohledu Bruslařů rozhodla už první dvacetiminutovka, kterou domácí vyhráli 3:0. Vítězství ale kalí zranění Michala Broše.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Mladé Boleslavi vyhráli doma potřetí v řadě

Hokejisté Mladé Boleslavi vyhráli doma potřetí v řadě | Zdroj: ČTK

„První třetina naznačila hodně. Byla tam samá přesilovka, naštěstí jsme je využili a po první třetině to bylo 3:0, takže dobrý vstup do zápasu,“ pochvaloval si domácí útočník Radan Lenc.

Sám Lenc přidal třetí gól do olomoucké sítě, který byl vítězný. „Pojistka asi ano, ale při hře to nebyl zlomový moment, protože každou chvíli to bylo pět na tři, pět na čtyři, za chvíli to bylo zase opačně a v oslabení jsme hráli my. Se zápasem se dalo udělat cokoli, naštěstí jsme to dotáhli.“

Přehrát

00:00 / 00:00

Zápas plný přesilových her viděl v Mladé Boleslavi reportér ČRo Pavel Petr. Faul odnesl zraněním i Michal Broš

Rozhodčí přitom poslední dvě kola nasadili přísnější metr. Nedovolené zákroky nekompromisně trestají. „Hodně se hrálo hokejkou. Musíme si na to zvyknout a hrát jen tělem bez hokejek, žádné sekání,“ uvědomuje si mladoboleslavský odchovanec.

Tentokrát boleslavským hráčům tvrdá hra soupeře nevadila. „Hrálo nám to do karet, Olomouc se ‚vyfaulovala‘. Vyrovnali jsme se s tím dobře, máme sice menší mužstvo, ale kluci jsou odolní, útočníci jsou brusliví a dělají velkým bekům problémy,“ porovnává si obránce Matěj Stříteský.

O jiných nabídkách jsem nepřemýšlel, říká třinecká posila Jakub Klepiš

Číst článek

Nepříjemné však bylo zranění jedné z boleslavských opor - útočník Michal Broš utkání po nešetrném zákroku Radka Dlouhého nedohrál.

„Po zákroku loktem do hlavy měl otřes mozku. Jelikož je to potřetí v průběhu měsíce, tak je otázka, jak na tom bude v další části soutěže. To se uvidí v následujících dnech. Nebyl schopný ani chodit,“ uvedl týmový lékař Radek Langer.

Pavel Petr, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme