Hertl v NHL puky sbírat nemusel, v nové sezoně se mu ale příliš nedaří

Hokejista Tomáš Hertl proslul svojí veselou povahou. A nadějný český mladík, který hraje druhou sezonu v NHL, si umí užít legraci i v kabině San José Sharks. V nové sezoně ale výkon podle svých představ předvedl pouze v několika třetinách.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Hertl se raduje ze svého prvního gólu v novém ročníku NHL

Tomáš Hertl se raduje ze svého prvního gólu v novém ročníku NHL | Zdroj: Reuters

„Je tu velká sranda. Ale na mistrovství světa jsem se určitě zasmál víc, protože český humor je trošku jiný než americký,“ říká pro Český rozhlas útočník Tomáš Hertl, který si získal v zámoří respekt i zájem fanoušků hned od začátku svého působení ve slavné soutěži.

V jedenadvaceti letech je přitom bývalý útočník Slavie stále ještě „zelenáč“. Podobné zvyklosti v týmu, jaké ale musel plnit kvůli věku v Česku, ho v NHL nečekají. „Už minulý rok, hned jak jsem přišel, jsem šel, že budu sbírat puky, ale hned mě od toho vyhnali, že se to tady nedělá,“ vzpomíná.

Přehrát

00:00 / 00:00

O zábavě v týmu San José mluvil s Tomášem Hertlem reportér ČRo Mirko Vasić

Rozdílný je i přístup k předzápasové přípravě. „Mnohem víc je tu oproti extralize sledované video, ale den hokejový je stejný: na led, na oběd, spánek, zápas, takže to se moc nemění," vysvětluje útočník.

S postupující sezonou se ale mění množství tréninkových dávek, které kvůli nabitému programu a častému cestování ubývají. „Hrajete zápas za zápasem, takže nemůžete před zápasem tolik bruslit. Víc se tu hraje, než trénuje,“ srovnává hokejista San José Sharks.

V nové sezoně se mu ale tolik nedaří. „Že jsem zahrál pořádně celý zápas, bych říct nemohl. Byly třetiny, kdy jsem byl silnější na puku, ale musím se uvolnit, nemyslet na to a začít hrát. Snad to brzo přijde a bude nějaká série,“ snaží se Tomáš Hertl myslet pozitivně.

Produktivitu bych vyměnil za 12 výher, říká lídr Philadelphie Jakub Voráček

Číst článek

Na ledě stále dostává při zápasech - až na výjimky - dost času, a zahraje si v jedné formaci i s elitními útočníky San José Joem Thorntonem a Patrickem Marleauem.

V posledních třech utkáních, které Sharks prohráli, byl ale Hertl ve hře u pěti inkasovaných gólů a ve statistice plus/minus se dostal na hodnotu -1. „Nebyly to dobré výkony, ale i trošku smůly. Pokaždé, když jsem byl na ledě, tak to tam spadlo,“ lituje.

Přehrát

00:00 / 00:00

Tomáše Hertla mrzí nevydařený vstup Sharks do sezony i jeho výkony, myslí ale pozitivně

Ani San José jako tým nemá zatím tolik bodů, kolik si vedení organizace představovalo. A v týmu pracují na zlepšení situace. „Musíme všichni začít hrát, vyhrávat, sbírat body a předvádět ten samý hokej co minulý rok,“ plánuje Tomáš Hertl.

Výsledky Sharks ale pravděpodobně ovlivnil náročný začátek sezony, při kterém tým neustále cestoval. V úvodu soutěže odehrálo San José 16 z 21 utkání mimo domácí stadion, což je nový rekord NHL.

Mirko Vasić, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme