V nahrávkách z věznice mluví Jaroslav Barták o plánovaných vraždách

V další trestní kauze lékaře Jaroslava Bartáka zazněly u libereckého soudu nahrávky z věznice. Obžalovaný na nich hovoří se spoluvězněm o plánovaných vraždách a vydírání. Barták ale označil nahrávky za zmanipulované.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Soud vynesl rozsudek v kauze lékaře Jaroslava Bartáka

Soud vynesl rozsudek v kauze lékaře Jaroslava Bartáka | Foto: Filip Jandourek | Zdroj: Český rozhlas

Soudkyně Eva Drahotová se chce důkazu, který se týká pravosti nahrávky, věnovat ještě 2. prosince, proto proces odročila.

„Důkaz, který jsme se senátem vymyslely, se týká této problematiky,“ řekla soudkyně Drahotová.

Další důkazy chce podle ní ještě provést obhajoba. „Nevylučuji ani předvolání některých svědků,“ dodala.

Přehrát

00:00 / 00:00

V nahrávkách Barták hovoří o plánovaných vraždách, soud si chce jejich pravost ověřit, proto je proces prozatím odročen. Více zjišťovala redaktorka ČRo Ivana Bernáthová

Obžaloba tvrdí, že nahrávky pořídil spoluvězeň Bartáka, se kterým se obžalovaný údajně na třech vraždách a vydírání tří lidí domlouval.

Barták si ve vězení odpykává 12letý trest. Nová obvinění, za která mu hrozí až výjimečný trest, odmítá. Podle něj je on sám obětí kriminálního prostředí.

Soudy Bartáka loni potrestaly za šest znásilnění, pět případů vydírání, sexuální nátlak, nebezpečné vyhrožování a manipulaci s omamnými látkami.

Ivana Bernáthová, Dominika Píhová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme