V Ústeckém kraji bude od půlky prosince jezdit víc vlaků. Jízdné podraží jen nepatrně

25. listopad 2014

České dráhy 25. listopadu zveřejnily nové jízdní řády, které budou platit od 14. Prosince 2014. V Ústeckém kraji podle nich pojede víc vlaků než dosud. Kraj totiž objednal více spojů.

Týká se to například trati z Děčína přes Most do Chomutova. Tam budou vlaky jezdit po 2 hodinách až do Prunéřova. Odtud bude přípoj do Kadaně. Každé 2 hodiny budou lidé moci jezdit také do Louky u Litvínova, odkud bude připraven přípoj do Litvínova. Do těchto měst totiž není ještě trať elektrifikovaná.

Více spojů ve všedních dnech bude ve špičkách i mezi Ústím nad Labem a Teplicemi – vlaky mezi těmito městy budou jezdit každou půlhodinu a ne po hodině jako dosud. Přibyde vlaků i na trati Praha – Děčín, dva páry vlaků přibydou i mezi Mostem a Louny.

Méně vlaků bude naopak jezdit do Vejprt. Je to proto, že do nich německý dopravce zrušil vlakové spoje.

Spolu s jízdními řády se změní i ceny jízdenek, a to v průměru o 1%, nejde tedy o nic zásadního. Kdo si chce užít pohodlí na delší cesty, může se radovat - příplatek za první třídu při jízdě nad 120 kilometrů zlevní - místo 50 procent zaplatí jen 30 procent.

České dráhy se přichystaly i na vánoce - Vánoční kometa vyjede z Ústí nad Labem poprvé tuto sobotu - vlaky budou jezdit vždy o víkendech a stavět budou pouze v Děčíně, Bad Schandau a pak až v Drážďanech.

autor: hau
Spustit audio