V Kalifornii se chystá dražba předmětů ze života slavné herečky Marilyn Monroe

Dosud nezveřejněné dopisy Marilyn Monroe, ale i její šaty a šperky se chystá dražit aukční síň Julien´s Auctions v kalifornském Los Angeles. Zájemcům nabídne stovky položek z osobního i profesního života slavné herečky.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Marilyn Monroe

Marilyn Monroe | Foto: Wikimedia Commons, lic. Public domain

Jedním z hlavních lákadel aukce má být korespondence filmové hvězdy. Největší zájem bude zřejmě o dopis, který Marilyn napsal její manžel, slavný baseballista Joe DiMaggio, když se z médií dozvěděl, že se s ním chce Marilyn rozvést.

Podle ředitele aukční síně Martina Nolana je to nádherný dopis. „Ten dopis je úžasný, krásně napsaný, působivý. Je z něj znát, že se o Marilyn bál. Myslel si, že se jeho žena zhroutí. Na konci jí vyznává lásku a omlouvá se, pokud jí někdy ublížil. A prosí ji, aby se k němu vrátila,“ popisuje.

Aukční síň nabídne i korespondenci s dalším manželem Marilyn Monroe, dramatikem Arthurem Millerem.

Marilyn Monroe byla herečka, ale zároveň i módní vzor. A dražit se budou i některé kousky z jejího šatníku. Třeba údajně její nejoblíbenější kabát. Martin Nolan očekává, že za něj zájemci zaplatí v přepočtu až dva a půl milionu korun. Do aukce půjdou i elegantní večerní šaty s ramínky, ke kterým se váže pikantní historka.

„Pravé ramínko se odtrhlo. Existují fotografie Marilyn, jak si šaty drží, aby jí nespadly. Bylo to trochu módní faux pas. Pak je někdo spravil špendlíkem. Takže jsou to slavné šaty – ikonické,“
říká Nolan.

Podle něj by aukční síň, která se zaměřuje na dražby věcí celebrit, mohla za šaty dostat víc než milion korun.

Celkem se bude dražit 300 předmětů ze života herečky. Třeba fotografie, šperky nebo záběry z natáčení jednoho z jejích posledních filmů - Mustangové. Aukce začíná šestého prosince.

Petra Novotná, kap Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme