Policie zkoumá další podezřelou zásilku adresovanou ministrovi vnitra

Na ministerstvo vnitra přišla dopoledne další podezřelá zásilka. Podle mluvčího ministerstva Vladimíra Řepky byla určená přímo ministrovi Milanu Chovancovi z ČSSD. Přivolaní hasiči ji odvezli k prozkoumání do Státního ústavu pro jadernou, biologickou a chemickou ochranu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ministerstvo vnitra (ilustrační foto)

Ministerstvo vnitra (ilustrační foto) | Foto: Filip Jandourek

„Byla určena pro ministra vnitra a vykazovala jisté způsoby toho, že by mohla být podezřelá. Blíže specifikovat obsah zásilky, jak vypadala, sdělovat nebudeme,“ odmítl říci další detaily Řepka s ohledem na vyšetřování.

„Co je možné ale v tuto chvíli sdělit, to je, že zásilka s největší pravděpodobností podle zatím všech dostupných informací, které máme, nemá souvislost s výhružnými zásilkami, které chodily minulý týden.“

Důvody už ale Řepka neřekl, mohlo by to podle něj totiž ohrozit vyšetřování.

Milan Chovanec | Foto: Filip Jandourek

Jedovaté zásilky z minulého týdne nutí k obezřetnosti

Výhružné zásilky zkoumala policie už minulý týden. V obálce, která minulý čtvrtek dorazila na ministerstvo financí, byla smrtelná dávka jedu. Adresátem byl přímo ministr Andrej Babiš z hnutí ANO, obálka byla podána ve Slovinsku. Zásilky doručené na Hrad a do televize Prima toxické nebyly.

Už minulé úterý přišla na ministerstvo vnitra obálka s kyanidem. Není jasné, zda šlo v případě resortu zahraničí o stejnou látku.

Ministr vnitra Milan Chovanec pak po jednání vlády řekl, že kabinet se věcí zabýval a přijal dodatečná a přísnější opatření. Upřesnit je však nechtěl, prý aby nenapovídal pachatelům.

Zásilky s podezřelým obsahem se objevovaly i dříve, ale žádná z nich podle dostupných informací neobsahovala nebezpečnou látku.

Kyanid draselný (cyankáli) | Foto: Český rozhlas

Milan Kopp, Jana Čermáková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme