Postřelení agentů FBI na předměstí St. Louis nesouviselo s nepokoji ve Fergusonu

Postřelení dvou agentů Federálního úřadu pro vyšetřování na předměstí amerického St. Louis nesouviselo s nepokoji v nedalekém Fergusonu. Podle mluvčí FBI oba muži utrpěli zranění při pokusu o zatčení ozbrojených pachatelů v jiné části města.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Těžkooděnci kolem policejní stanice ve Fergusonu

Těžkooděnci kolem policejní stanice ve Fergusonu | Zdroj: Reuters

Regionální televize KSDK patřící NBC uvedla, že agenti byli postřeleni kolem 03.15 místního času (10.15 SEČ) v domě na severu okresu St. Louis, jen několik kilometrů od Fergusonu.

FBI na místě pomáhala místní policii při zásahu proti muži, jenž se v domě zabarikádoval. Oba federální agenti utrpěli zranění, která je neohrožují na životě. Jeden byl střelen do ramene a druhý do nohy.

"Incident nemá přímou spojitost s protesty ve Fergusonu," řekla bez dalších podrobností mluvčí FBI Rebecca Wuová.

Ve Spojených státech pokračují demonstrace kvůli případu zastřeleného Afroameričana

Číst článek

Jen několik hodin předtím se ve Fergusonu střetli policisté s demonstranty, kteří zapálili policejní vůz. Policie musela výtržníky rozehnat dýmovnicemi a slzným plynem. Protesty vypukly v reakci na pondělní rozhodnutí poroty neobvinit policistu, který v srpnu zastřelil neozbrojeného černošského mladíka Michaela Browna.

Kvůli předchozím násilnostem ve městě zasahují asi dvě tisícovky členů Národní gardy. Menší protesty se odehrály i v dalších amerických městech, například v New Yorku, Washingtonu nebo Seattlu.

Nepokoje ve Fergusonu - ilustrační mapka oblasti | Foto: ČTK

ČTK, Zdeněk Novák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme