Zeman: Rozhodnutí rozhlasové rady se mě bezprostředně netýká

Podle prezidenta Miloše Zemana se ho rozhodnutí Rady Českého rozhlasu ohledně vulgarit v Hovorech z Lán bezprostředně netýká. Záležet bude na tom, co s rozhodnutím udělají redaktoři rozhlasu, řekl dnes v tádžickém Dušanbe českým novinářům Zeman.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hovory z Lán s prezidentem republiky Milošem Zemanem

Hovory z Lán s prezidentem republiky Milošem Zemanem | Foto: Khalil Baalbaki

Miloš Zeman reagoval na včerejší výrok Rady ČRo, podle které byl vulgárními výrazy v Hovorech z Lán porušen zákon i kodex rozhlasu. Radní uznali výjimečnost situace a vyzvali rozhlas, aby do budoucna podobné situaci zabránil a dodržel kodex.

Zeman v pořadu Hovory z Lán opakovaně použil vulgarismy s vysvětlením, že tak činí i předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg. A protože Schwarzenberga má ráda pražská kavárna, tak se Zeman chtěl těmto lidem zalíbit, řekl v pořadu prezident. Sprostá slova vyslovil také v souvislosti s ruskou hudební skupinou Pussy Riot nebo služebním zákonem.

"Mě se bezprostředně toto rozhodnutí rozhlasové rady netýká, závisí na tom, co s tím udělají redaktoři. Podle mých informací si oni přejí pokračovat v nezměněném formátu v rozhovorech z Lán," řekl Zeman.

"Šlo o překlad sprostého slova, ale ten, který ho přeloží, není sám sprostý. Totéž se týkalo jednoho výroku pana Schwarzenberga," poznamenal prezident.

Dodal, že skupina Pussy Riot nestojí za to, aby o ní mluvil dvakrát. "A kromě toho můj přesný překlad jejich názvu už snad všichni znají, tak nepředpokládám, že o této skupině budu ještě někdy mluvit," doplnil.

Podle Rady ČRo byly vulgarity v Hovorech z Lán v rozporu s etickým kodexem. Rozhlas to odmítá

Číst článek

V minulém týdnu Český rozhlas od Rady pro rozhlasové a televizní vysílání dostal za poslední Hovory z Lán obdobné upozornění na porušení zákona o rozhlasovém a televizním vysílání.

Stejný postih si kvůli odvysílaným vulgaritám vysloužily i Česká televize a Nova, které o výrocích také informovaly.

ČTK, mkp Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme