Ostravský stadion se proměnil ve staveniště, ale na Zlatou tretru bude připraven

Do Zlaté tretry Ostrava zbývá bez jednoho dne přesně půl roku. 54. ročník nejkvalitnějšího atletického mítinku ve střední Evropě se uskuteční 26. května 2015. A zatímco organizátoři už plní startovní listinu slavnými jmény, tak na ostravském Městském stadionu to zatím vypadá stále jako na staveništi.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Renaud Lavillenie už absolutní Bubkův rekord překonal

Renaud Lavillenie už absolutní Bubkův rekord překonal | Zdroj: Reuters

Na městském stadionu v Ostravě je rušno. Na první pohled se vůbec nezdá, že by se tam za půl roku měli prohánět nejlepší atleti světa. „Na plochu budou dva vjezdy, jeden na severu, jeden na jihu, začne se dělat střecha, až to bude kompletně zastřešené, tak se tribuny osadí sedačkami,“ vysvětluje předseda představenstva Vítkovice Arena Kamil Vrubl.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jak pokračuje přestavba vítkovického stadionu zjišťoval reportér Radim Sajbot. V květnu tam budou opět závodit nejlepší světoví atleti

Dvě tribuny stojí a další se teprve staví, takže vítkovický stadion zprava i zleva lemují ocelové pilíře budoucích tribun. Definitivní ukončení druhé etapy rekonstrukce je stanoven až na konec září.

Ovšem na Zlatou tretru bude 99 procent hotovo. „Na konci dubna se stavba zhruba na měsíc opustí, stadion bude v režimu předběžného užívání. Předpokládám, že nebudou hotová všechna sociální zařízení. Vnitřek stadionu bude kompletně hotový,“ říká Kamil Vrubl.

Už teď, půl roku před startem 54. ročníku, jsou potvrzena první jména. K francouzskému tyčkaři Lavilleniemu přibyl také jeden z nejlepších výškařů – Ukrajinec Bondarenko.

„Ambice je jednoznačná. Chceme aby se poprvé v historii na českém území zrodil na otevřeném stadionu výkon přes 240 centimetrů. Pokud by to vyšlo, tak si dokážeme představit, že by pak následovaly pokusy o světový rekord a to je to, o čem sní každý organizátor,“ vysvětluje manažer mítinku Alfons Juck.

Na Tretře se představí i chodkyně

Příští ročník Zlaté tretry čeká i jedna velká premiéra. Vůbec poprvé v historii mítinku se v programu objeví také chůze žen. „Musím uznat, že je to rarita a věříme, že nám nabídne statečný atak některého z historických časů," dodává Alfons Juck.

Radim Sajbot, Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme