Cameron prý chce, aby občané EU pobírali dávky až po 4 letech v Británii

Návrhy na regulaci přistěhovalectví ze zemí Evropské unie dnes v projevu představí britský premiér David Cameron. Jeho vládě se nedaří snižovat počty imigrantů, jak si předsevzala před čtyřmi roky. Velkou Británii žene současná situace stále blíž k odchodu z EU.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Britský premiér David Cameron

Britský premiér David Cameron | Zdroj: Reuters

Cameron se podle Daily Telegraphu chystá navrhnout, aby unijní pracovníci nesměli pobírat sociální dávky po dobu 4 let od příjezdu do Británie. Po stejnou dobu by neměli nárok na sociální bydlení.

Kabinet Davida Camerona chtěl snížit čistou migraci do Británie na úroveň sta tisíc osob ročně. Podle nejnovějších údajů ale migrace meziročně vzrostla na číslo 260 tisíc, což žene voliče do náruče populistické Strany pro nezávislost Spojeného království, která žádá tvrdou regulaci přistěhovalectví z Evropské unie a ideálně odchod Británie z EU.

Také vládní konzervativci přicházejí s různými radikálními návrhy, které jsou ale většinou za hranou toho, co připouští unijní legislativa.

Přední evropští politici Davida Camerona opakovaně varovali, že volný pohyb osob v rámci EU není k jednání. Podle odborníků tak má britský premiér jen zcela omezený manévrovací prostor.

Jiří Hošek, Simona Bartošová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme