Sdruženář Dvořák zahájil sezonu třetím místem. Chtěl jsem vyhrát, přiznal

Sdruženář Miroslav Dvořák si dojel v úvodním závodu Světového poháru ve finské Ruce pro třetí místo a vyrovnal tak svůj nejlepší výsledek v kariéře. Vítězstvím vstoupil do sezony Němec Johannes Rydzek. Na druhé příčce se umístil Rakušan Bernhard Gruber.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

sdruženář Miroslav Dvořák

sdruženář Miroslav Dvořák | Foto: Tomáš Kohout | Zdroj: Český rozhlas

„Dobrý vstup do sezony. Dnešní umístění je povzbuzením do dalších bojů sezony,“ radoval se Miroslav Dvořák v rozhovoru pro Český rozhlas.

Miroslav Dvořák měl na startu běžecké části téměř minutovou ztrátu na čelo, tu ale dokázal stáhnout a po polovině desetikilometrové trati už byl v čele spolu s dalšími devíti závodníky.

Přehrát

00:00 / 00:00

O třetím místě ve finské Ruce se s Miroslavem Dvořákem bavil Tomáš Kohout

V táhlém stoupání během posledního okruhu se sedmadvacetiletý český závodník pokusil nastoupit a získal si drobný náskok, v závěru ho ale předstihli Johannes Rydzek i Bernhard Gruber.

„Zkusil jsem to. Chtěl jsem vyhrát a obléknout se do žlutého trikotu. Taková šance se nenaskýtá každý víkend. Tím, že šlo o úvodní závod Světového poháru, tak ta šance byla ještě větší,“ okomentoval Miroslav Dvořák svůj nástup.

Na vítězného Rydzeka ztratil Dvořák nakonec 6 vteřin. Na druhého Grubera mu chybělo 5 vteřin.

Tomáš Portyk vyběhl do závodu ze třetího místa, které obsadil v páteční skokanské části. Osmnáctiletý reprezentant je ale slabším běžcem a během desetikilometrového běhu se propadl až na 21. místo.

Úvodní závod SP v severské kombinaci v Ruce (Finsko):

1. Rydzek (Něm.) 25:32,9, 2. Gruber (Rak.) -1,0, 3. Dvořák (ČR) -6,1, 4. A. Watabe (Jap.) -8,6, 5. Graabak (Nor.) -11,2, 6. Riessle (Něm.) -11,3, 7. Bieler (Rak.) -14,1, 8. Kircheisen (Něm.) -14,7, 9. Orter (Rak.) -17,7, 10. Braud (Fr.) -20,0, ...20. Portyk -1:18,3, 53. Slavík -4:41,9, 60. Kutal (všichni ČR) -5:39,6.
Průběžné pořadí SP (po 1 ze 17 závodů): 1. Rydzek 100, 2. Gruber 80, 3. Dvořák 60, 4. A. Watabe 50, 5. Graabak 45, 6. Riessle 40, ...20. Portyk 11.

Marek Augustin, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme