Českého slavíka získali Karel Gott, Lucie Bílá a skupina Kabát

Zlato v anketě Český slavík patří zpěvákovi Karlu Gottovi, zpěvačce Lucii Bílé a skupině Kabát. Objevem roku se stala zpěvačka Elis. Večerem v pražské Státní opeře provázel moderátor Libor Bouček.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karel Gott získal zlatého slavíka v kategorii zpěvák a stal se také absolutním vítězem soutěže

Karel Gott získal zlatého slavíka v kategorii zpěvák a stal se také absolutním vítězem soutěže | Zdroj: ČTK

„Teď musí nějaká skromnost, která je předstíraná, stranou. Já jsem měl opravdu dobrý rok, děkuju za vaše hlasy, moc si toho vážím. Je to pro mne velmi závazné, děkuju,“ zažertoval Karel Gott.

Za Karlem Gottem a Tomášem Klusem se na třetí příčce v kategorii zpěváků umístil Richard Krajčo.

Vítězství v kategorii zpěvaček obhájila Lucie Bílá, která získala sedmnáctého Slavíka. Druhé místo vybojovala Lucie Vondráčková a třetí Ewa Farna. Letošní výsledky v této kategorii tak kopírují ty z roku 2012.

„Tohle není sedmnáctý Slavík, tohle je třicet let práce. A já chci za tu práci poděkovat svému manažerovi, který je se mnou už sedmnáct let, je to Jirka Kouble. Opravdu si toho vážím. Víc, než si myslíte,“ poděkovala Lucie Bílá.

Výsledky Českého slavíka 2014
Zpěvačka: Lucie Bílá, Lucie Vondráčková, Ewa Farna
Zpěvák: Karel Gott, Tomáš Klus, Richard Krajčo
Skupina: Kabát, Chinaski, Kryštof
Objev roku: zpěvačka Elis
Slavíci bez hranic: No Name
Absolutní slavík: Karel Gott
Hvězda internetu:
VOXEL

Mezi šestici nominovaných zpěvaček, které měly největší šanci Českého slavíka letos získat, se probojovala také v dubnu zesnulá Iveta Bartošová.

V kategorii hudebních skupin vybojovali první místo Kabáti. Za nimi se umístila skupina Chinaski a bronz získala kapela Kryšof, která loni obsadila příčku nejvyšší.

Český slavík v kategorii objev roku patří zpěvačce Elis.

Slavíky bez hranic vyhrála slovenská skupina No Name. Cenu v této kategorii mohla získat také zpěvačka americko-švýcarského původu Celeste Buckingham nebo kapela Elán.

Soutěž vznikla v roce 1962 a o umístění rozhodují fanoušci hlasováním. Dříve lidé hlasovali korespondenčími lístky, dnes posílají SMSky. Počet hlasů pro vítěze se v posledních letech pohybuje kolem 30 tisíc.

Ľubomír Smatana, Anna Jadrná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme