Po útoku ozbrojenců z hnutí Taliban zemřeli v Kábulu dva civilisté

Ozbrojenci z hnutí Taliban zaútočili na ubytovnu mezinárodních humanitárních pracovníků v afghánském Kábulu. Bezpečnostní složky je zastřelili po několikahodinovém boji. Za poslední tři dny to byl už druhý útok na některé ze sídel zahraničních organizací ve městě.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Útok je dalším v sérii násilností, které zasáhly Kábul v posledních dnech

Útok je dalším v sérii násilností, které zasáhly Kábul v posledních dnech | Zdroj: Reuters

„Tři sebevražední útočníci přišli do ubytovny a vzali šest rukojmí, ale naštěstí jsme je všechny zachránili. Dva lidé přišli o život. Jejich národnost ještě neznáme," řekl náměstek afghánského ministra vnitra.

Před několika dny zaútočil sebevražedný atentátník také na mezinárodní konvoj v afghánském hlavním městě Kábulu.

Jeho cílem bylo vozidlo britského velvyslanectví. Při útoku zemřelo nejméně pět civilistů, více než 30 lidí bylo zraněno. K útoku se v krátkém prohlášení přihlásilo hnutí Taliban.

Útok je dalším v sérii násilností, která zasáhla Kábul v době, kdy se ke konci roku z Afghánistánu stahuje většina zahraničních bojových jednotek po 13 let trvající válce proti islámskému hnutí Taliban a jeho spojencům.

Petra Novotná, Dominika Píhová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme