Počet obětí eboly v Africe dosáhl téměř 7000, tvrdí Světová zdravotnická organizace

Na ebolu už zemřelo bezmála 7 000 lidí. Oznámila to Světová zdravotnická organizace, která přehodnotila své dosavadní propočty. Její zdravotníci započítali i údaje o starších úmrtích hlavně z Libérie.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Podle nových dat tak při epidemii dosud přišlo o život bezmála 7 000 lidí - tedy o 1 200 více, než organizace dříve předpokládala.

Přes 6900 lidí zemřelo v Libérii, Sieře Leone a Guinei. Z této trojice je na tom podle Světové zdravotnické organizace v současnosti nejhůře Sierra Leone, kde v posledních týdnech přibývá až 500 nových nakažených týdně. Guinea a Libérie naproti tomu hlásí stabilní situaci či pokles počtu nemocných.

Summit v Senegalu

Boj proti ebole je hlavním tématem summitu frankofonních zemí v Senegalu, který se koná právě dnes.

Bývalý senegalský ministr zahraničí si pochvaloval, že Organizace francouzsky mluvících zemí posloužila jako dobrá platforma pro koordinaci boje proti ebole a solidaritu s postiženými zeměmi.

Na summit do Senegalu přijel i francouzský prezident Francois Hollande. Ten už přislíbil více pomoci regionu. Členem organizace frankofonních zemí je většina států Západní Afriky. Tam je epidemie eboly vůbec nejhorší.

Ebolou se od začátku roku nakazilo přes 16 tisíc lidí.

Ebola - fáze onemocnění | Foto: Michal Jindra

ČTK, Viktor Daněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme