Změny se vyplatily. Noví trenéři v Synot lize své týmy zvedli

Fotbalová Synot liga se na necelé tři měsíce uložila k zimnímu spánku. Nejlépe se k němu uléhalo hráčům Plzně, kteří mají po šestnácti kolech jednobodový náskok před druhou Spartou. Právě Viktoria je příkladem týmu, kterému se během podzimu hodně vyplatila trenérská výměna.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Miroslav Koubek trénuje Plzeň od srpna, jeho tým je v čele Synot ligy

Miroslav Koubek trénuje Plzeň od srpna, jeho tým je v čele Synot ligy | Zdroj: ČTK

„Vždycky můžete mít víc bodů, ale zaváhání se nevyhnou nikomu, ani těm největším mužstvům nejlepších evropských lig. Nemůžete odehrát celou sezonu bez výkyvu, 38 bodů je slušný výsledek,“ zhodnotil podzim Miroslav Koubek, který na lavičku Viktorie nastoupil místo Dušana Uhrina mladšího.

Mnout si ruce můžou také v Příbrami. Pavel Tobiáš se od juniorky přesunul k A-týmu po sedmi kolech, kdy měli Středočeši pouhé dva body. Pod novým koučem ale začali vítězit a teď mají bodů 19.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na nové trenéry ve fotbalové lize se zaměřil reportér ČRo Jan Suchan

Pomáhá jim i sada připravených, někdy až komických rozehrávek standardních situací. „Končím se signály, už žádné dělat nebudeme. Už to začíná smrdět, každý něco čeká. Napište, že Příbram už žádné signály dělat nebude, všechno kopeme přímo,“ požádal trenér Tobiáš se smíchem novináře.

V Jihlavě žádné podivuhodné rohy ani přímé kopy nevymýšlejí, ani kádr nemají tak zvučný. O to obdivuhodnější je práce Romana Kučery, který také přebíral tým na posledním místě. Ze sedmi zápasů ale prohrál až ten poslední se Spartou a porazil třeba i vedoucí Plzeň.

„Hodnotím jenom pozitivně. Musíme být realisté: Jsme v Jihlavě, byli jsme v klinické smrti a myslím, že 18 bodů je dobrý základ do jarní části soutěže,“ vyhlíží zbylé zápasy kouč jedenáctého týmu tabulky.

Ligový podzim rozhodla poslední střela, v čele přezimuje Viktoria Plzeň

Číst článek

Roman Kučera má s Miroslavem Koubkem a Pavlem Tobiášem kromě dobrých výsledků společné i to, že zapracoval hlavně na organizaci hry a defenzivě, ale jeden zásadní rozdíl tu je. Nemá totiž dostudovanou potřebnou licenci, a proto nebylo dlouho jasné, jestli u týmu zůstane.

„Děláme maximum, aby mohl dál pokračovat v této práci. Požádali jsme svaz o výjimku, že by si to mohl dostudovat. Pokud by nějaká možnost existovala, udělali bychom to. I tak bychom chtěli, aby pracoval v budoucím realizačním týmu,“ řekl Českému rozhlasu ředitel Vysočiny Zdeněk Tulis.

Jediná rošáda, která neměla jednoznačně pozitivní efekt, byla za v Hradci Králové, který poslední zůstal. A tak aby se ostatní trenéři začali bát, že rčení o nových košťatech, která dobře metou, uvěří i další kluboví bossové.

Jan Suchan, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme