Dvoudenní stávka Lufthansy dosud postihla 150 tisíc cestujících

Lufthansa kvůli dvoudenní stávce pilotů ruší polovinu svých letů. Podle vedení aerolinek stávka postihla 150 tisíc cestujících. Piloti svůj bojkot od rána přitvrdili - odmítají řídit lukrativní zámořské a nákladní lety. Stávka skončí dnes o půlnoci.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Luthansa kvůli dvoudenní stávce pilotů ruší polovinu svých letů

Luthansa kvůli dvoudenní stávce pilotů ruší polovinu svých letů | Zdroj: ČTK

Tisíce cestujících musí letět jinak, než jak si zaplatili. Lufthansa jim přeobjednává lety u ostatních společností. Nejistota kdy, kudy a jak poletí, není příjemná.

"S Lufthansou už nepoletím. Raději si najdu spojení přes Amsterdam. Tohle už nechci znovu zažít," stěžovala si německým médiím jedna z cestujících na frankfurtském letišti.

Piloti stávkují, aby si uchovali zaměstnanecké výhody: možnost odejít do předčasného důchodu v 55 letech a dostávat k tomu více než polovinu svého platu. Nelíbí se jim také, že Lufthansa plánuje rozšiřovat nabídku nízkonákladových letů.

Pavel Polák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme