Soud určil lékaři Bartákovi za plánování vražd a vydírání 18 let vězení

Za plánování vražd bývalého šéfa vojenské tajné služby Andora Šándora, advokáta Oldřicha Choděry a kněze Eugena Freimanna a vydírání vyměřil soud lékaři Jaroslavu Bartákovi 18 let vězení. Barták, který je v současnosti ve vězení za jiné delikty, se proti rozsudku odvolal.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lékař Jaroslav Barták byl zatím nepravomocně odsouzen k dalším 18 letům za mřížemi

Lékař Jaroslav Barták byl zatím nepravomocně odsouzen k dalším 18 letům za mřížemi | Zdroj: ČTK

Barták si odpykává 12letý trest vězení za znásilňování a vydírání svých asistentek, za mřížemi už strávil tři roky.

V liberecké věznici se Barták podle obžaloby domluvil se spoluvězněm na zavraždění tří lidí, se kterými si tak chtěl z různých důvodů vyřídit osobní spory. Například Šándora chtěl nechat ubodat v pražském metru kvůli tomu, že se postaral o Bartákovo vyloučení z elitního Lvího klubu.

Podle soudkyně chtěl Barták také získat od svých obětí desítky milionů korun na útěk z vězení. V Polsku si prý plánoval najmout vrtulník, aby mohl odletět do Běloruska a tam požádat o politický azyl.

Přehrát

00:00 / 00:00

Soud vyměřil lékaři Bartákovi 18 let vězení za plánování vražd a vydírání. Rozsudek zatím není pravomocný

Spoluvězni pak podle rozsudku předal informace o tom, kde bydlí lidé, kteří měli být cílem útoku, či jaký mají denní režim. Muž si ale hovory s Bartákem nahrál a vše nahlásil policii. Obával se totiž údajně, že by Barták mohl o dokonání vražd požádat někoho jiného.

To ostatně potvrdily také znalecké posudky. Podle psychologa i psychiatra Barták zodpovídá za své činy, trpí ale narcistní poruchou, a z jeho strany je tedy velká pravděpodobnost msty.

Barták se podle svých slov cítí nevinný a proti rozsudku se odvolal. Je prý obětí, stejně jako v kauze asistentek. Obvinění označil za intriky spoluvězňů.

Ivana Bernáthová, Eva Malá, kov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme