Lyžařská hvězda Lindsey Vonnová se vrací k závodění. Se zotavením jí pomohl i Woods

Víc než o jejím lyžařském umění se v posledních dvou letech mluvilo a psalo o jejím vztahu s golfistou Tigerem Woodsem. Teď je ale Američanka Lindsey Vonnová připravená vytratit se ze společenských rubrik a přejít zase do těch sportovních. Olympijská vítězka z Vancouveru se chce po opakovaném těžkém zranění kolena znovu zapojit do Světového poháru. Shodou okolností ve stejný týden jako její životní partner.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

A mám to za sebou. Lindsey Vonnová odchází jako olympijská vítězka

A mám to za sebou. Lindsey Vonnová odchází jako olympijská vítězka | Foto: Jan Kaliba | Zdroj: Český rozhlas

Zatímco Woods bude hrát po zranění zad turnaj v Orlandu, Lindsey Vonnová chce v úterý poprvé oficiálně trénovat a v pátek závodit ve sjezdu na oblíbené trati v kanadském Lake Louise.

Americká lyžařka se z návratu k lyžování po sedmiměsíční zotavované těšila už loni na podzim, radost to ale byla předčasná.

Přehrát

00:00 / 00:00

Lyžařka Lindsey Vonnová je připravená na další pokus vrátit se k závodění. Po opakovaném těžkém zranění kolena se zapojí do SP v Lake Louise

Při ošklivém pádu na loňském únorovém mistrovství světa ve Schladmingu si zlomila holeň a přetrhla křížový i postranní vaz v koleni. Zprvu se zdálo, že zmíněných sedm měsíců bude na zotavenou stačit. A Vonnová skutečně má z minulé sezony zapsané tři výsledky právě z kanadského Lake Louise - v superobřím slalomu tam skončila dokonce pátá.

Jenže před Vánoci při závodech ve Francii si zranění obnovila, musela na další operaci a tím pádem také zapomenout na obhajobu zlaté olympijské medaile ve sjezdu.

Místo v Soči se vrací až teď, současně se svým partnerem, protože také Tiger Woods ze světa golfu na čas kvůli zranění zad zmizel.

„Tiger a já jsme se zotavovali ze zranění ve stejném období, takže jsme spolu trávili čas v posilovně, vzájemně se podporovali a motivovali, abychom tomu druhému pomohli překonat frustraci,“ uvedla dvojnásobná mistryně světa výhody partnerské spolupráce.

„Myslím, že nám to oběma prospělo. Aspoň já jsem od něj načerpala hodně inspirace a snad totéž platilo i opačně. Naše vzájemná podpora návratem na sníh a greeny samozřejmě nekončí, v tomhle směru je náš vztah opravdu pozitivní,“ řekla Lindsey Vonnová v rozhovoru pro televizní stanici CNN před svým pátečním dalším pokusem konečně se natrvalo vrátit k závodění.

Po návratu může lámat rekordy

Jen s návratem samotným se určitě nespokojí, ovšem s průnikem zpátky do světové špičky to čerstvá třicátnice nemusí mít skoro po dvouleté pauze jednoduché.

Před časem Vonnová vyjevila přání, aby mohla ve Světovém poháru soupeřit s muži. Teď je pro ni dostatečnou výzvou zase vyhrávat mezi ženami.

Čtyři vítězství jí chybějí, aby překonala rekord Rakušanky Pröllové v počtu vyhraných závodů Světového poháru, v únoru hostí světový šampionát její domovské svahy v Coloradu, a když už musela vynechat letošní olympijské hry v Soči, vyhlásila čtyři roky dopředu útok na další olympijské zlato při hrách v Koreji.

Jan Kaliba Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme