Nová bondovka ponese název Spectre, točit se začne v pondělí

Už v pondělí se začne točit v pořadí čtyřiadvacátý snímek o agentovi 007 Jamesi Bondovi. Dnes v poledne odtajnil štáb klíčovou informaci, a sice že se nový film bude jmenovat Spectre. Známé už je také herecké obsazení i místa, kde se bude bondovka natáčet.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Aktéři nové bondovky Spectre pózují s režisérem Samem Mendesem

Aktéři nové bondovky Spectre pózují s režisérem Samem Mendesem | Zdroj: Reuters

Znalci filmů s Jamesem Bondem a knížek Iana Fleminga vědí, že Spectre je název fiktivní zločinecké organizace v čele s tajuplným padouchem Blofeldem. Objevila se v celkem čtyřech bondovkách.

O značku Spectre vedli tvůrci dlouholetý soudní spor s konkurenčním producentem. Podle BBC se svár nedávno podařilo urovnat, a zřejmě i proto sáhli autoři nového snímku po tomto názvu.

Co se týče hereckého obsazení, nepotvrdily se spekulace, že by jednou z „bond girls“ mohla být Penelope Cruzová. Milovníci vnadných křivek ale nemusí zoufat, protože se na plátně po boku Daniela Craiga, který ztvární agenta 007 už počtvrté, objeví Italka Monica Bellucciová. Druhou kráskou pak bude Francouzka Lea Seydouxová.

Přehrát

00:00 / 00:00

Tvůrci odtajnili v Londýně detaily nové bondovky. Hlavní body prezentace shrnul zpravodaj Jiří Hošek

Nejen zápornými rolemi udělal poslední dobou velký průvan do filmového světa teď už dvojnásobný držitel Oscara, Rakušan Christoph Waltz. Ve snímku Spectre mu připadne role hlavního zloducha jménem Oberhauser.

Už na konci poslední bondovky Skyfall se funkce šéfa MI6 ujal Ralph Fiennes a Bondova zásobovacího důstojníka Q si znovu zahraje v Británii velmi populární Ben Whishaw.

Režisér Sam Mendes odhaluje automobil Aston Martin DB10 | Foto: Reuters

Jak poznamenal režisér Sam Mendes, agentovi Jejího Veličenstva při natáčení hrozí akutní nebezpečí, že se při střídání jednotlivých lokací nastydne.

„Začneme točit už teď, v pondělí ráno. Zrovna trochu zkoušíme, což jsme přerušili, abychom tu mohli být s vámi. Budeme točit ve filmových studiích Pinewood u Londýna. Kromě toho pak v samotném Londýně, v Římě, v Mexico City a v marockém Tangeru a Erfúdu. Bond se pak vrátí za sněhem do Alp, a to v rakouském Söldenu," prozradil režisér.

S napětím očekávali dnešní londýnskou prezentaci také fanoušci motorismu. Představil se na ní totiž také nový Aston Martin DB10, ve kterém bude James Bond zase nejspíš porušovat dopravní předpisy.

Jiří Hošek, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme