Filipínci složili muzikál o životě papeže Františka. Má pobavit a přivést mladé k víře

Dvacet čtyři originálních písní, vzrušující taneční scény a barevné kostýmy – tak vypadá muzikál zachycující život papeže Františka od jeho dětství v Argentině až po loňské konkláve. Hrát se bude na Filipínách, které už v lednu papež navštíví v rámci své asijské cesty.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Papež František se dočká muzikálu o svém životě

Papež František se dočká muzikálu o svém životě | Zdroj: Reuters

Tvůrci představení přiznali, že čerpali z různých zdrojů - z životopisů, novinových článků. V příběhu prvního latinskoamerického pontifika ale najdete i trochu té fikce. Včetně toho, jak měl František sen o tom, že navštíví Filipíny.

Ve dvouhodinovém představení se na jevišti vystřídají kromě muzikálových herců i studenti, učitelé a také katoličtí kněží. Scény náboženských obřadů jsou tak prý podle autorů realističtější. A na realitě přidávají i rekvizity, některé z nich dokonce dovezené až z Vatikánu.

Přehrát

00:00 / 00:00

O premiéře muzikálu o životě současného papeže Františka natáčela Lucia Bergmanová

Právě na začátku příštího roku z Vatikánu na Filipíny přiletí i papež František.

„Myslím, že doba, kdy k nám papež přijede, může probudit zájem o rodinu, duchovní rozvoj a víru v církev,“ říká hlavní představitel Františka a zároveň kněží Rick Luzung.

„Jednou ranou zabíjíme hned několik much. Vyprávíme příběh velkého muže, kterým Papež František je. Pobavíme diváky, šíříme křesťanství a zároveň jde o jakousi kampaň pro mladé, kteří by se chtěli stát kněžími nebo jeptiškami,“ dodává režisér muzikálu Andy Alviz.

Premiéru bude mít muzikál ve filipínském městě Angeles City 12. prosince a hrát se bude i v lednu. Jestli má představení ve svém itineráři papež František, se ale zatím neví.

Lubica Bergmanová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme