Mírnější počasí zřejmě ještě vydrží. V nížinách lze čekat Vánoce na blátě

I v následujících dnech bude počasí spíše mírnější. V týdnu od 22. do 28. prosince by se mohly nejvyšší teploty přes den vyšplhat dokonce až k osmi stupňům Celsia. Uvádí to Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) v dlouhodobé předpovědi, kterou zveřejnil na svém webu. V nížinách se podle meteorologů jeví jako pravděpodobnější, že budou Vánoce na blátě, odborníci na počasí však zároveň upozorňují, že na suverénnější soudy je ještě brzy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vánoce

Vánoce | Foto: Jiřina Šmídová | Zdroj: Český rozhlas

„Po posledním listopadovém a prvním prosincovém týdnu, které byly teplotně průměrné až slabě nadprůměrné, budou mít podobný charakter teplot i následující čtyři týdny. Přitom neočekáváme výrazné teplotní výkyvy a teplota by se po celý prosinec měla udržovat kolem dlouhodobého průměru,“ píše se ve zprávě na webu ČHMÚ.

Oním dlouhodobým průměrem je teplota - 0,8 stupně Celsia. Co se čísel v jednotlivých týdnech týká, uvádějí zatím meteorologové poměrně velké rozpětí.

V příštím týdnu by se měly teploty pohybovat přes den přibližně mezi 1 až 7 stupni Celsia, v týdnu od 15. prosince mezi -1 a 7 stupni, v průběhu „vánočního týdne“ od zhruba -2 do 8 stupňů a v týdnu od 29. prosince pak cca od -2 do 7 stupňů Celsia.

Z hlediska srážek by měl být prosinec podprůměrný až průměrný. Největší deště či sněžení pak lze čekat v druhé polovině měsíce.

Český rozhlas, kov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme