Plavec Micka na MS odpočinek nezanedbává, spí i cestou k bazénu

Jsou takoví, kteří nadměrnou zálibu ve spaní označují za lenost. Mezi ně ale rozhodně nepatří český plavec Jan Micka, který se dnes bude na mistrovství světa snažit dokázat, že spánek je pro jeho výkon jedním z nejdůležitějších faktorů. Pokud tedy při onom dokazování v katarském bazénu neusne.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Plavec Jan Micka využívá dlouhého cestování v ulicích Dauhá k regeneraci sil

Plavec Jan Micka využívá dlouhého cestování v ulicích Dauhá k regeneraci sil | Foto: Michal Jurman

„Spíme ve dvou, ale odpočívá každý sám,“ vytahuje 19letý český plavec a známý šprýmař z rukávu jednu ze svých hlášek. Odpočívání se věnuje v katarském Dauhá, jak jen může. Nejen, že tím regeneruje tělo, ale zbavuje se také nervozity.

„Před závodem jsem byl nervózní, bál jsem se, abych to zase nepřepálil. Poslední čtvrt hodinu se mi hlavně hrozně chtělo na záchod, ale nebylo kam jít,“ popisoval Micka situaci před startem závodu na 400 metrů.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jan Micka se odpočinkem během plaveckého MS zbavuje také nervozity

Nakonec přesto zaplaval osobní maximum, a pokud se před nedělním startem na 1500 metrů stihne v pořádku alespoň na chvíli vyspat, doufá, že by to mohlo být ještě lepší. „Z bazénu jedeme na hotel hodinu, cesta člověka unaví. Snažím se spát co nejvíc,“ přiznává Micka.

Ve větrných klimatizacích katarských autobusů nasadí kapuci, schoulí své tělo do klubíčka a rázem začne fungovat, jako když dáte telefon do nabíječky.

„Na závodech v Česku spím normálně jen půlhodinky po obědě a večer. Možná jsem se trochu rozhodil,“ obává se Micka, aby se v Kataru trochu nepřeležel.

Micka chce osobní rekord

V neděli ale ještě naposledy může s klidnou hlavou po cestě na bazén ulehnout. Odpočívání je totiž v rámci přípravy na ten nejdelší závod, co vůbec existuje. Že by během ostrých téměř patnácti minut přišlo na českého rekordmana spaní, se ale neobává.

„Jsem dříč, chci dát osobní rekord. Přes to nejde vlak,“ dává si na mistrovství světa jasné cíle ospalý, leč neskutečně rychlý, Jan Micka.

Michal Jurman, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme