Volejbalista Lízala skončil v Ústí. Kvůli konfliktům se spoluhráči

7. prosinec 2014

Volejbalisté Ústí nad Labem zatím nepotvrzují předsezónní ambice. Ty naopak jejich šéf po mizerném vstupu do sezóny zaktualizoval. Posílené Ústí totiž naplno nebodovalo ani v devátém utkání tohoto extraligového ročníku. Včera prohrálo v derby s Libercem hladce 0:3 na sety a v tabulce se topí na posledním místě.

Ústečtí volejbalisté přitom na začátku sezóny rychle posbírali dvě domácí výhry a naznačili, že jejich snahy o postup do play-off nemusí být nereálné. Pět porážek ale srazilo sebevědomí, navíc mimo hru jsou kvůli zdravotním problémům letní velké posily Salon a Sobek. "Začátek sezony vypadal hodně optimisticky, i výkony nebyly zklamáním. Tým předváděl volejbal, který by mohl sahat po play-off. Po sérii nemocí, zranění a možná i neúspěších to na mladé hráče ale tak dolehlo, že současná situace je na to zachránit soutěž pro Ústí," řekl ústecký manažer Miroslav Přikryl.

Ten se snaží mužstvo posílit. Uvědomuje si ale, že kvalitní hráče není snadné v rozjeté sezóně získat. "Pokud budou volní, nebudou laciní. Přesto se o to pokusím, do konce ledna je čas. Potřebujeme se vyhnout baráži. Vzdušné zámky o play-off už si nemaluju. A když se baráži nevyhneme, musíme v ní uspět," prozradil Přikryl.

Ústecký šéf naopak o jednu z letních posil přišel. Nečekaně v mužstvu skončil Slovák Milan Lízala. "Odchod byl překotný, ale situace k němu nazrávala. Problémy ve vztazích mezi hráči se objevily už v přípravě, ale já tomu nepřikládal takový význam. Vztahy na tréninku, hráčů vůči Lízalovi se tak vyostřily, že on sám přišel, že tu už nechce pokračovat," vysvětlil Lízalův odchod Přikryl.

Ten slovenskému reprezentantovi nebránil. "Přiznám se, že jsem od něj čekal výkonnostně víc. Nepřesvědčil a když se k tomu přidaly konflikty v mančaftu, tak jsem to musel v pátek před zápasem rozseknout a ukončit spolupráci. Je to pro nás problém, zvlášť když se nám zranil další smečař Salon, ale pro další práci s týmem, jak pro trenéra, tak pro mě a pro vztahy v týmu to byl nutný krok," uvedl Přikryl.

Ústečtí volejbalisté nastoupí v tomto kalendářním roce ještě ke dvěma zápasům. Příští týden ve Zlíně a 20. prosince doma proti ČZU Praha.

autor: dak
Spustit audio