I bez Štybara bude MS v cyklokrosu v Táboře velkolepou událostí

Mistrovství světa v cyklokrosu v Táboře přišlo o svoji největší hvězdu. Zdeňka Štybara, který se závodu nezúčastní a nebude tak obhajovat mistrovský titul. Šampionát, ale i tak láká pozornost veřejnosti.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zdeněk Štybar se stal v Hooger potřetí mistrem světa v cyklokrosu

Zdeněk Štybar se stal v Hooger potřetí mistrem světa v cyklokrosu | Zdroj: Reuters

Se Štybarem by bylo mistrovství světa v cyklokrosu v Táboře velkolepé, bez něj ale bude také.

Jihočechy v jejich organizačním úsilí podporují osobnosti českého sportu. Třeba olympijská vítězka Kateřina Neumannová.

„Ač bydlící v Praze, jsem pořád velká Jihočeška, patriotka. Navíc Tábor a cyklokros, to šlo vždycky k sobě. Pro mě jména jako Standa Bambula nebo bratři Camrdové jsou lidi, které hodně dobře znám a jsou spojeni s táborským cyklokrosem. Jsem ráda, že jižní Čechy a Tábor tohle drží.“

Přehrát

00:00 / 00:00

Zdeněk Štybar nebude startovat na mistrovství světa v cyklokrosu v Táboře, přesto bude šampionát velkou událostí

Olympijská vítězka v běhu na lyžích si vyzkoušela atmosféru nejen zimní, ale také letní olympiády. V Atlantě závodila na horském kole, ale k cyklokrosu ji nikdo nikdy nepřemlouval.

„Nepřemlouvali, protože v době, kdy jsem jezdila horská kola, tak ženský cyklokros ještě nebyl. Naštěstí se objevil až později, protože jinak bych to zkusit určitě chtěla,“ vysvětluje Neumannová.

Mistrovství světa v cyklokrosu si v úvodu roku nenechá uniknout ani někdejší kapitán československé hokejové reprezentace Vladimír Caldr.

Ten patří k velkým vyznavačům cyklistiky a má radost, že světová cyklokrosová esa budou českým fanouškům obrazně řečeno na dosah ruky.

„Je to jedna z možností, kdy můžou fanoušci cyklistiky vidět tyto borce na vlastní oči,“ říká bývalý vynikající hokejista.

A ještě jeden pohled populární osobnosti na specifický svět cyklokrosařů. Atletická hvězda Zuzana Hejnová považuje cyklisty za vyznavače extrémně tvrdého sportu. Sama se na kolo dostane jen sporadicky.

„Odmala nám vtloukali, že atleti na kole jezdit nemůžou, že to není ideální. Na druhou stranu když jsem na chatě a jdu se projet, tak mě to baví a líbí se mi to.“

Líbit by se měl světový šampionát všem, kteří mají rádi sport ve vrcholovém balení. Nebudou-li držet palce Zdeňku Štybarovi, který se opravdu na start nepostaví, můžou fandit třeba Kateřině Nash.

Mistrovství světa se v Táboře pojede 31. ledna a 1. února roku 2015.

Kamil Jáša, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme