Sbírka Darujte hračku jde do finále, zbývá obdarovat asi osmdesát dětí

Celorepubliková sbírka Darujte hračku míří do finále. Cílem projektu Českého rozhlasu a sdružení TANGO je splnit vánoční přání dětem ze stacionářů, ústavů sociální péče nebo dětských domovů. Šestnáctý ročník sbírky skončí tento pátek.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Daruj hračku

Daruj hračku | Foto: Jakub Hritz

„Věci na kreslení, bloky, pastelky různé, vodové barvy a pak jednu skládanku. To je pexeso. To je po třech, to už je pro ty větší a panenku,“ říká Libuše Sedláčková. Drobnosti pro děti přinesla přesto, že je sama v důchodu a peníze jí rozhodně nepřebývají:

„Ty děti jsou samy. Aby každý aspoň nějakou maličkost měl, proto to takhle dělíte, nevíte, co máte koupit. Sama jsem důchodce, sama vím, co můžu a nemůžu,“ uzavírá paní Libuše.

Přehrát

00:00 / 00:00

Daruj hračku bude pokračovat už jen do pátku. V Českém rozhlase natáčela Eva Rajlichová

Lidé ve většině případů posílají dárky kurýrem nebo poštou. Jsou ale i tací, kteří si nechtějí nechat ujít možnost donést je přímo do historické budovy Českého rozhlasu. Dárky v ní vybírají dobrovolníci.

Už poněkolikáté se tak do sbírky zapojily Kateřina Nováková a Iva Mašínová: „Pomoct někomu a pomoct dětem, které to potřebujou,“ říká Kateřina. „Já ráda pomáhám dětem a pomáhám i v jiných akcích než jen tady, tak proto,“ popisuje Iva Mašínová.

Podpořit opuštěné děti neváhají ani lidé z Českého rozhlasu, třeba produkční Marietta Skálová:

„Dala jsem mladému muži z Přerova USBéčko, protože má zájem o techniku. Přijde mi to jako zajímavý projekt a taky ráda pomůžu,“ vysvětluje své pohnutky Marietta.

Mezi zatím nesplněnými přáními převažují spíš dražší věci - značkové oblečení, televizory, notebooky nebo mobilní telefony.

Poštou nebo kurýrem můžete dárky posílat do této středy, přímo na Vinohradské 12 se vybírají až do pátku. Slavnostní předání bude už tradičně 17. prosince v Havlíčkově Brodě.

Eva Rajlichová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme