Americký prezident Obama kritizoval rasismus a předsudky v americké společnosti

Spojené státy mají další případ, kdy bělošský policista střílel na Afroameričana. Po Fergusonu a New Yorku ho hlásí Florida. Osmadvacetiletý černoch tam jel v kradeném autě, když ho policista zastavil a postřelil. Podle některých svědků nekladl mladík odpor. Teď je v kritickém stavu. Americký prezident znovu bránil nutnost poklidných protestů proti policejnímu násilí. Barack Obama to řekl v prvním televizním rozhovoru po vypuknutí demonstrací v řadě amerických měst.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Protesty v New Yorku kvůli údajnému policejnímu násilí

Protesty v New Yorku kvůli údajnému policejnímu násilí | Zdroj: Reuters

Barack Obama znovu vyzval k poklidným protestům. Připustil, že rasismus a předsudky jsou v americké společnosti hluboce zakořeněné.

Zároveň ale v rozhovoru pro televizní stanici zaměřenou na afroamerické diváky připomněl, že se situace na poli občanských práv za poslední půl století podstatně zlepšila.

Zabití neozbrojeného černošského mladíka ve Fergusonu a 43letého Afroameričana v New Yorku policisty vyvolalo celonárodní debatu o rasových otázkách.

Úřady ve státě New York v pondělí oznámily, že chtějí prověřit všechny případy, kdy rukou policistů zemřeli neozbrojení občané.

Lenka Kabrhelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme