Dva muži jsou obviněni z kupčení s hlasy při komunálních volbách v Bílině

Muži ve věku 24 a 28 let jsou obviněni z toho, že při komunálních volbách v Bílině na Teplicku kupčili s hlasy. Podle policejní mluvčí Aleny Bartošové dávali lidem peníze za to, že do uren vhodí předvyplněné hlasovací lístky ve prospěch jedné politické strany. Mužům hrozí vězení od půl roku do tří lét.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vystřižená fotografie z pořízeného videozáznamu z Bíliny od organizace Naši politici

Vystřižená fotografie z pořízeného videozáznamu z Bíliny od organizace Naši politici | Foto: Matěj Skalický

Kriminalistům pomohly také nahrávky pořízené během voleb neziskovou organizací Naši politici.

„Jmenuje se to Kaktus. Je to šéf toho baru. Tam nás má naložit a jet s námi přímo k těm volbám s tím, že až se hodí lístek, tak nás pan Vietnamec má vyplatit,“ popsala figurantka, která s neziskovkou spolupracovala.

Na zadržených lístcích byli nejčastěji zatrženi kandidáti bílinské sociální demokracie, někdy i lidé z kandidátky KSČM nebo sdružení Nezávislí pro Bílinu.

Představitelé všech subjektů manipulaci s volebními lístky odmítají. Výsledky hlasování krajský soud po přepočítání lístků zrušil. Nové bude 31. ledna.

„V tuto chvíli naprosto neumím odhadnout, kolik voličů bude ochotno ještě jednou k volbám jít,“ obává se lídr komunistů a hejtman Oldřich Bubeníček.

Gabriela Hauptvogelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme