Roman Koudelka si skoky užívá a s úsměvem rozdává dresy lídra SP

Když má člověk dovolenou, často si může dělat, co chce. U lídra světového poháru skokanů na lyžích Romana Koudelky to ale neplatí. I když má teď ve svém pracovním kalendáři volno, dostává pořádně zabrat.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

skokan na lyžích Roman Koudelka.JPG

skokan na lyžích Roman Koudelka.JPG | Foto: Tomáš Kohout

„Já se mám docela dobře. Včera jsme měli trénink, tak dneska zase nemůžu chodit (smích), takže docela trpím,“ popisoval svůj aktuální stav Roman Koudelka, a protože stál, vypracované a upracované nohy ho bolely pekelně.

Aby ne, když mu rakouský trenér českého týmu Richard Schallert pořádně naložil.

Přehrát

00:00 / 00:00

Roman Koudelka si skoky letos užívá stejně jako štamgasti pivo

„Připadá mi, že tenhle trénink byl asi nejtěžší, co jsem kdy dělal. Ani v létě takové nebyly. Teď budu mít čtrnáct dní od skákání pokoj, proto to asi udělali. Bylo to hlavně posilování s činkou 105kilogramovou, dělal jsem nějakých šestnáct hlubokých dřepů, takže to bylo docela náročné. Jak říkám, docela mě bolí nohy.“

Pro vynechání závodů v ruském Nižném Tagilu se Koudelka rozhodl dobrovolně. Fantastický úvod sezony tohoto lídra Světového poháru dost vyčerpal.

Nyní proto potřebuje zaprvé nabrat sílu a zadruhé si odpočinout psychicky. A když zrovna nejde s přítelkyní Andreou a se psem na procházku?

Roman Koudelka, skoky na lyžích, Harrachov | Foto: czech media ski team

„Většinou se válím na gauči a hraju PlayStation (smích). Hraju, co mě zrovna chytne, ale většinou fotbal nebo hokej. Skoky ne, protože ty jsou na Kinect, musím u nich skákat a to mě nebaví (opět se rozesměje).“

Roman Koudelka se na skutečný skokanský můstek vrátí až před Vánocemi ve švýcarském Engelbergu. To už asi nebude mít žluté startovní číslo celkového lídra. Tři, která získal, už postupně rozdává. První věnoval osobnímu trenérovi Luboši Plecháčovi.

„Hnedka po Klingenthalu jsem ho Plechymu věnoval. Druhý mám u sebe já a třetí, co jsem dostal teď v Lillehammeru, jsem poslal synovi našeho fyzioterapeutovi, který také skáče. Byl moc rád.“

Koudelka: Užívám si to jako štamgasti pivo

Extrovert Koudelka kolem sebe vůbec šíří dobrou náladu, což je předpoklad, že se mu bude dařit i dál. A zápal Romana Koudelky prý těší i psycholožku Zdeňku Sládečkovou.

„Poslední dobou ze mě má velkou radost, protože jsem usměvavý a skoky si jdu užít stejně, jako jdou štamgasti na pivo (smích). V tomhle mi otočila hlavu. Nekoukám na to, že musím jít na můstek rychle něco udělat, ale koukám na to, že jdu a že mě to baví,“ přiznává se Roman Koudelka k závislosti, které se na necelé dva týdny vzdal, aby v ní posléze ještě více vynikl.

Tomáš Kohout Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme