Brněnské basketbalistky se v Eurolize vyvíjí, pomáhají jim i vysoké prohry

Basketbal v Brně už dávno nezažívá takovou slávu jako před lety. Trenér Jan Bobrovský pracuje s mladými hráčkami, které vede pár zkušených basketbalistek. To možná stačí na českou konkurenci, na tu evropskou už ale nikoliv.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kateřina Hindráková

Kateřina Hindráková | Foto: Pavel Petr | Zdroj: Český rozhlas

Brněnský tým prohrál 6 euroligových zápasů v řadě - jednou o dvacet, čtyřikrát o třicet a jednou dokonce o padesát bodů. Naposledy brněnské hráčky výrazně prohrály se španělskou Salamancou.

„Je nutné si z toho vzít, že ty holky sice nejsou schopný být rovnocennými partnerkami euroligových superhvězd, ale dokážou s nimi hrát. A to je pro ně velký přínos,“ našel kladnou stránku vysokých porážek trenér Jan Bobrovský.

Přehrát

00:00 / 00:00

S Janem Bobrovským a Kateřinou Hindrákovou hleda pozitiva vysokých proher brněnských basketbalistek reportér ČRo Štěpán Pokorný

„Všechny víme, jak na tom jsme a máme na to střízlivý pohled. Jsme hlavně rády, že si můžeme vůbec zahrát s takovými hráčkami. Doufáme, že to každou z nás posune výš,“ doplňuje kapitánka Kateřina Hindráková.

„Od prvního utkání z Bourges jsme ušly dlouhou cestu, každá se v něčem zlepšila. Ale pořád doufám, že se budeme zlepšovat a budeme důstojnějšími soupeři. Nemyslím, že to by na někoho padlo,“ myslí si šestadvacetiletá basketbalistka.

Kateřina Hindráková patří v týmu k těm nejzkušenějším basketbalistkám. I pro ní jsou euroligové zápasy velkou školou a to i přes to, že má zkušenosti třeba z mistrovství Evropy.

„Ze začátku to bylo: ‚Hraju proti téhle, co budu dělat, když má dobrou obranu.‘ A pak si řeknu: ‚Je to taky hráčka a nezná mě, tak udělám něco, co ona nezná.‘ Už se mi mnohem snáze hledají střely po driblingu, které ráda dělám,“ vidí pozitivní vývoj své hry Kateřina Hindráková.

Štěpán Pokorný, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme