Za McLaren budou v příští sezoně F1 jezdit Alonso a Button

Stáj F1 McLaren jako poslední z doposud přihlášených týmů zveřejnila, kteří jezdci budou v červenobílých monopostech závodit v roce 2015. Do britského týmu přichází Fernando Alonso, doplní ho dosavadní jezdec Jenson Button.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fernando Alonso přechází v F1 z Ferrari do McLarenu

Fernando Alonso přechází v F1 z Ferrari do McLarenu | Zdroj: Reuters

Fernando Alonso v této sezoně jezdil za konkureční Ferrari a skončil na šestém místě. Odchod z italské stáje ale oznámil už v polovině října, dnes podepsal smlouvu s McLarenem.

Třiatřicetiletý Alonso už v britské stáji jednou působil. V roce 2007 si ale stěžoval na nízkou podporu týmu. V konečném hodnocení sezony tehdy skončil třetí za týmovým kolegou Lewisem Hamiltonem.

Druhým jezdcem stáje je Brit Jenson Button, který v ní působí už od roku 2010. V uplynulé sezoně byl osmý, když získal 126 bodů. V elitní sérii závodů pojede čtyřiatřicetiletý závodník už svou šestnáctou sezonu.

Místo v závodním monopostu naopak nezbylo pro mladíka Kevina Magnussena. Dvaadvacetiletý Dán získal v této sezoně 55 bodů a v McLarenu zůstává jako testovací jezdec.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme