Pražské Divadlo Na zábradlí má problém, možná přijde o přístup do hlediště

Pražské Divadlo Na zábradlí možná nebude od února hrát. Důvodem je spor mezi městem a stávajícím majitelem části budovy. Tím je společnost Ott Properties, která v červenci vypověděla smlouvu na pronájem prostor.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Divadlo Na zábradlí (ilustrační foto)

Divadlo Na zábradlí (ilustrační foto) | Foto: Filip Jandourek

Jde o přístup diváků do hlediště a chodbu za hledištěm. Město za necelých 80 metrů čtverečních platilo od roku 1992 pět tisíc korun měsíčně. Teď chce ale majitel používat prostory pro své potřeby.

Podle pražského radního pro kulturu Jana Wolfa (Trojkoalice) bude vedení hlavního města s majitelem o možném řešení vyjednávat. Ideální by prý bylo prostor odkoupit. Je tu ale i krizová varianta.

Přehrát

00:00 / 00:00

O problému Divadla Na Zábradlí mluvili pražský radní Jan Wolf a mluvčí společnosti Ott Properties Petra Zdeňková

„Do divadla je teoreticky vstup i ze dvora. Tento dvůr by se musel zastřešit a přes něj by se pak chodilo do hlavních místností.“ To ale Wolf považuje za nestandardní a ne úplně optimální řešení.

K tomuto řešení se ale přiklání společnosti Ott Properties. „My jsme navrhli, aby zastřešili dvůr, dokonce jsme jim i poslali architekta, který by jim s tím mohl pomoci,“ řekla mluvčí společnosti Petra Zdeňková.

O prodeji prostor podle ní společnost v žádném případě neuvažuje. „Byli jsme štědří spoustu let, kdy jsme tento prostor nepotřebovali. Teď si ho vezmeme zpátky a budeme ho využívat pro potřeby hotelu.“

Vladimír Kroc, Igor Maňour Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme