Sehnat práci na Tachovsku už není takový problém, regionu pomohly hlavně nové průmyslové zóny

13. prosinec 2014

Příhraniční Tachovsko vyhrává boj s nezaměstnaností. Před několika lety hledalo práci v tomto regionu 14 procent lidí, teď je nezaměstnanost někde kolem šesti procent, což je méně než celostátní průměr.

Tachovsku pomohly hlavně průmyslové zóny, které zaměstnávají tisíce lidí a lákají do příhraničí nové obyvatele. Zóna u dálnice D5 v Ostrově u Stříbra se letos dokonce pyšní titulem Nejlepší průmyslová zóna roku v České republice.

Díky průmyslové zóně se zvětšuje například i letošní Vesnice roku v Plzeňském kraji - Kostelec, který leží nedaleko průmyslové zóny. Nemovitostí v obci je 75 a nových je 48.

„Máme k dokončení třetí bytovou zónu a počítáme, že bychom v příštím roce udělali studii poslední velké zóny, která by čítala až 30 parcel. Lidí bez práce je v obci ve srovnání s předchozími roky minimum. Ještě před sedmi lety měl samotný Kostelec 35 procent nezaměstnaných, v současné době je to jen 7 procent," dodává František Trhlík, který obec vede už několik let.

Do průmyslové zóny v Ostrově jsou to z Kostelce čtyři kilometry. Firmy tu teď zaměstnávají zhruba 1 700 lidí a další stovky lidí najdou práci v továrně na vysokozdvižné vozíky.

„Až bude v roce 2016 výroba na vrcholu, chceme zaměstnat až 200 lidí," řekl při zahájení stavby Theodor Maurer z vedení firmy. Tím ale rozvoj průmyslové zóny nekončí. „Jednáme s dalšími investory, máme tady ještě mnoho hektarů," přislíbil šéf finanční a průmyslové skupiny Milan Kratina, která se na rozvoji zóny spolupodílí.

Problémem zůstává nedostatek kvalifikovaných pracovníků

Nezaměstnanost na Tachovsku byla na konci října 6,5 procenta, práci nemělo přes 2 400 lidí, v regionu bylo přes 700 volných míst. Na jednu pozici tak připadalo kolem 3 uchazečů, což je minimum.

„Bohužel nemáme dostatek kvalifikovaných pracovních sil, inženýrů, kteří by zde mohli pracovat. Pro nás je opravdu důležité, aby se podporovalo technické vzdělávání, protože společnosti, které tady jsou, tak mnohé z nich už tady i dnes vyvíjejí. Mohly by tady mít mnohem více vývojových kapacit, kdyby na to ale byli lidé," upozorňuje Milan Kratina.

Nedostatek kvalifikovaných sil trápí dlouhodobě i hejtmanství. „V současnosti jsme na hraně toho, co může nabídnout Plzeňský kraj. Dneska už by měla firma vědět, jaké mladé lidi bude potřebovat, jaké bude potřebovat obory, co by ti lidé měli základního umět, aby tady mohli pracovat. A o tom se s nimi chceme bavit, abychom připravili jak studijní programy, tak i rekvalifikace v rámci našich středních škol a učilišť k tomu, aby to mohlo fungovat. Přijít dnes do Plzeňského kraje a rovnou začít něco dělat, na to nejsou lidi," dodává náměstek plzeňského hejtmana pro regionální rozvoj Ivo Grüner.

autor: lum
Spustit audio