S novým jízdním řádem Českých drah bude od neděle jezdit v Ústeckém kraji více vlaků

12. prosinec 2014

V Ústeckém kraji bude jezdit od neděle 14. prosince, kdy začne platit nový jízdní řád, více vlakových spojů. Kvůli velkému počtu cestujících ve špičkách ve všední den začnou jezdit vlaky mezi Teplicemi a Ústím nad Labem každou půlhodinu místo po hodině jako dosud.

Na trati Děčín - Most - Chomutov budou podle Vladimíra Štochla z krajského centra Českých drah vlaky jezdit po dvou hodinách.

„Budeme zajíždět každé dvě hodiny až do Kadaně – Prunéřova, nově bude zaveden na této lince další spoj – do Louky u Litvínova.“

Až Správa železniční dopravní cesty dokončí elektrifikaci, budou vlaky zajíždět až do Kadaně a Litvínova. Zlepší se i spojení mezi Lovosicemi a Roudnicí nad Labem, kde budou dopoledne jezdit v hodinovém intervalu. Dva páry vlaků přibydou i mezi Mostem a Louny.

Naopak méně vlaků bude jezdit směrem na Vejprty - České dráhy tam budou jezdit jen o víkendech, a to od května do září.

„Němečtí kolegové přestali mít o toto spojení zájem a od nového jízdního řádu ukončují spojení do Vejprt,“ vysvětlil Vladimír Štochl.

České dráhy s novými jízdními řády mění i ceny jízdenek, a to v průměru o jedno procento. Znamená to, že třeba mezi Děčínem a Chomutovem nebo mezi Ústím a Lovosicemi lidé za jízdenku zaplatí o korunu víc než dosud.

Kdo si chce naopak užít pohodlí na delší cesty, ten bude potěšen - zlevní totiž příplatek za první třídu. Při jízdě nad 120 kilometrů bude místo padesáti procent jen 30 procent z ceny jízdenky.

autoři: hau , Tomáš Kopecký
Spustit audio