Jablonec začal posilovat, do týmu přivedl Masopusta

Fotbalový záložník Lukáš Masopust opouští tým Jihlavy a míří do Jablonce. Na severu Čech podepsal smlouvu do léta 2018.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Majitel Baumitu Miroslav Pelta pózuje s novou jabloneckou akvizicí Lukášem Masopustem

Majitel Baumitu Miroslav Pelta pózuje s novou jabloneckou akvizicí Lukášem Masopustem | Zdroj: ČTK

„O Lukáše jsme měli dlouhodobý zájem. Jdeme do kvality, sám hráč projevil velký zájem u nás hrát,“ řekl šéf Jablonce Miroslav Pelta.

„Pro Lukáše to je rozhodující posun v kariéře. Jablonec investuje do mladých a perspektivných hráčů, a proto jsme se rozhodli pro Jablonec,“ uvedl hráčův agent Pavel Paska.

Jednadvacetiletý Masopust zářil zejména v minulé sezoně, kdy patřil mezi nejlepší krajní záložníky v lize a vysloužil si zájem Plzně, Slavie a Sparty. Námluvy však zhatily zdravotní problémy, s nimiž se od léta potýká.

V tomto ročníku odehrál reprezentant do 21 let jen tři zápasy. I nyní má potíže se svalem, do ledna by měl být v pořádku. V lize má odehráno 55 utkání, v nichž dal sedm gólů.

„Mrzí nás, že stále není v našich silách udržet nejzářivější produkty naší akademie v Jihlavě. Nikdy jsme nechtěli brzdit rozvoj hráčů a jejich touhu po přestupu do ambicióznějšího a silnějšího klubu. Konkrétně u Lukáše vnímáme velkou ambici posunout se v kariéře dál, mít možnost nastupovat v evropských pohárech a zabojovat o mistrovský titul,“ vysvětloval ředitel jihlavského klubu Zdeněk Tulis.

V Jablonci bude mít Masopust silnou konkurenci v reprezentantovi Janu Kopicovi. O něj se však zajímají Sparta a Plzeň a je možné, že nyní mu Jablonec nebude v přestupu bránit.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme