Golden State udělali v NBA z kouče Steva Kerra nejúspěšnějšího nováčka

Nejlepším týmem NBA zústává Golden State. Basketbalisté Warriors si poradili s Dallasem na jeho palubovce 105:98 a nemusely je znervóznit ani výhry Portlandu 95:85 nad Indianou, Memphisu 120:115 nad Philadelphií a Houstonu 108:95 nad Denverem. Naopak druhou porážku v řadě museli zkousnout hráči Cllippers, kteří podlehli v Millwaukee 106:111.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Po zranění zpátky v základní sestavě Houstonu - podkošová hvězda Dwight Howard se snaži prosadit přes bránícího Mozgova z Denveru

Po zranění zpátky v základní sestavě Houstonu - podkošová hvězda Dwight Howard se snaži prosadit přes bránícího Mozgova z Denveru | Zdroj: Reuters

Tým trenérského zelenáče ale předtím dlouhodobého experta zámořských televizí Steva Kerra si v zápase s Mavericks vybudoval náskok až 28 bodů, ovšem v závěru výrazně polevil a nakonec vyhrál pouze sedmibodovým rozdílem.

Víc než o 15. vítězství v řadě a tedy vylepšení klubového rekordu Golden State nebo faktu, že to se svými svěřenci dokázal jako trenér-nováček, se ovšem mluví o incidentu, ve kterém sehrála hlavní roli bota střídajícího pivota hostů Speightse.

V jednom z postupných útoků třetí části se mu vyzula a musel hrát dál bez ní, rozhodčí neměli důvod hru nepřerušovat, a tak když se mu ji snažil o pár desítek sekund vrátit v tu chvíli na křídle hrající Stephen Curry dallaský Tyson Chandler jeho pokus zblokoval a poslal ji do publika. Na oficiálních stránkách asociace pak tuhle situaci vyhlásili nejlepší obrannou akcí dne.

Memphis se proti 76ers nadřel

Druhé prodloužení ve dvou dnech museli zvládnout hráči Memphisu. Celý zápas s nejslabším týmem ligy Philedelphií prohrávali, v posledním čtvrtině ale soupeři nastříleli 41 bodů a Conleyho trojkou s klaksonem odvrátili porážku na 119:119.

V nastavené pětiminutovce Grizzlies především zásluhou rozehrávače Mika Conleyho, který vylepšil své osobní střelecké maximum na 36 bodů (a přidal 9 asistencí), vyhrál favorit ze Západní konference 120:115. Zach Randolph pomohl 24 body a 11 doskoky.

V dresu poražených se cenněným triple-doublem zviditelnil Michael Carter-Williams (16 bodů, 11 doskoků i asistencí), ale také 6 ztrát. Hlavně v poslední části navíc volil těžké střely, což 76ers stálo druhou výhru v sezoně.

Do sestavy Houstonu se vrátil po 11 zápasech zmeškaných kvůli zranění podkošový hráč Dwight Howard, který pomohl 26 body a 13 doskočenými míči Rockets k vítězství nad Denverem 108:96. Ovace za triple-double sklidil James Harden (20b,10d,10a).

NBA:
Charlotte - Brooklyn 87:114
Dallas - Golden State 98:105
Houston - Denver 108:96
Indiana - Portland 85:95
Milwaukee - LA Clippers 111:106
Orlando - Atlanta 100:99
Philadelphia - Memphis 115:120 po prodl.
Sacramento - Detroit 90:95.

Jakub Kanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme