Kuf zažil průlomovou sezonu a stal se pětibojařem roku. Kluci ale byli zranění, říká

S koncem roku jsou spojená i vyhlašování různých anket, což se samozřejmě týká i sportovců. Už teď známe například nejlepšího moderního pětibojaře České republiky za rok 2014. A kdo by si tipoval olympijského vítěze Davida Svobodu, tak by se spletl. Letos za něj na mezinárodních akcích skvěle 'zaskočil' Jan Kuf.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Moderní pětibojařka Natálie Dianová (vpravo)

Moderní pětibojařka Natálie Dianová (vpravo) | Foto: Vít Chalupa

Třiadvacetiletý na první pohled velice skromný a tichý sportovec prožil nejlepší rok svého života. V dubnu v závodu Světového poháru v Káhiře skončil třetí, se štafetou získal bronz na evropském šampionátu a sezonu zakončil v ještě větším stylu, když si na krk pověsil bronzovou medaili na mistrovství světa Varšavě.

Českému pětiboji se tak naplno rozzářila nová hvězda. A nedá se říct, že by po těchto úspěších Jan Kuf nečekal, že titul 'nejlepší český pětibojař' půjde letos za ním. „To se úplně říct nedá. (smích) Ale na druhou stranu oni jsou fakt všichni kluci zranění.“

Přehrát

00:00 / 00:00

Moderní pětobojaři Jan Kuf s Davidem Svobodou o uplynulé sezoně 2014

„Honza je strašně skromný. Byl bronzový na světovém šampionátu a to se v pětiboji neděje úplně každý rok. Proto se to dalo čekat,“ říká David Svoboda.

Majitel dvou individuálních stříbrných medailí ze světových šampionátů se s Janem Kufem představil v ostrém závodu po patnácti měsících na zářijovém mistrovství světa ve štafetě, kde dvojice skončila čtvrtá. No a v tu dobu Jan Kuf závodil po boku svého vzoru.

Moderní pětibojař David Svoboda | Foto: www. pentathlon.cz

„Dvakrát stříbrný na MS, mistr Evropy i juniorský mistr světa, ale hlavně olympijský vítěz. Toho bych chtěl také dosáhnout.“

Olympijské hry v Riu se blíží a ten, který bude obhajovat zlato z Londýna je rád, že se objevil protivník v podobě jeho kamaráda, se kterým by chtěl stát v Brazílii na stupních vítězů.

„Budu strašně šťastný, když se mi podaří na olympijské hry opět kvalifikovat, ale je pravda, že Honza je z nás nejlepší, tak to bude spíš na ně. Uvidíme,“ dodává David Svoboda.

Štěpán Pokorný Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme