Karlovarský kraj uspořádal setkání zástupců mikroregionů a obcí

15. prosinec 2014

V Karlových Varech se uskutečnilo setkání zástupců kraje, mikroregionů a obcí s rozšířenou působností. Jednalo se o přípravě kraje na období do roku 2020 a o vzniku konference, která bude řídit a schvalovat Regionální akční plán Karlovarského kraje.

Ten by měl být zpracován v každém kraji a má obsahovat všechny projekty plánované pro období do roku 2020 a financované především z evropských fondů.

„Během prosince bude zprovozněna databáze pro vkládání projektů. Prostřednictvím této databáze bude sledována připravenost projektů v kraji. Požádali jsme proto zástupce obcí a mikroregionů o spolupráci,“ vysvětlil náměstek hejtmana Petr Navrátil.

Dále se jednalo o dotačních titulech, o podpoře rozvoje cyklistické infrastruktury, budování a údržby lyžařských tras nebo o územním plánování pro rok 2015.

V závěru setkání prezentovaly svou činnost dva nové mikroregiony - První krušnohorská, která se zaměřuje na vybudování, modernizaci, inovaci a zlepšení běžeckých tratí v kraji a společnost Montanregion Krušné hory – Erzbebirge.

Mikroregion se zabývá zpracováním dokumentací a přípravnými pracemi k projektům týkajícím se hornických památek Krušných hor nominovaných k zápisu na Seznam světového dědictví UNESCO.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio